Toonbeelden in strijd voor gelijkheid ontmoeten elkaar in One Night in Miami op Amazon Prime Video

In het bijzondere en gelijknamige toneelstuk One Night in Miami ontmoeten de iconen Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke en Jim Brown elkaar in een denkbeeldige wereld in een hotelkamer om te praten over rassenonrechtvaardigheid, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid. De film hierover uit 2020 is op 15 januari 2021 gelanceerd op Amazon Prime Video. Hieronder kun je de film of de trailer meteen kijken en lees je meer over de nieuwe toevoeging aan het aanbod van de streamingdienst.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

One Night in Miami (2020) op Amazon Prime Video in België

Onder de nieuwe films en series op Amazon Prime Video in januari vielen vooral ontzettend veel films op de eerste van de maand. Zo verscheen de topfilm The Revenant uit 2015 met een Oscar voor Leonardo DiCaprio online, maar was ook Mission: Impossible – Rogue Nation uit hetzelfde jaar met Tom Cruise te bewonderen. Verder verscheen seizoen 16 van Grey’s Anatomy eindelijk online en is sinds de eerste van de maand de populaire pandemiefilm Contagion uit 2011 met Matt Damon te bewonderen op de streamingdienst in België. Op vrijdag 15 januari verschenen onder andere de film One Night in Miami en het eerste seizoen van James May: Oh Cook! online.

Verhaal

Op een prachtige avond in 1964, kwamen vier iconen uit de sport, muziek en activisme bij elkaar om één van de grootste veranderingen in de boksgeschiedenis te vieren. Toen underdog Cassius Clay, later Muhammad Ali genoemd, (Eli Goree), zwaargewicht kampioen Sonny Liston versloeg in de Miami Convention Hall, herdacht Clay het evenement met drie van zijn vrienden: Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge).

Gebaseerd op het bekroonde toneelstuk met dezelfde naam, en geregisseerd door Regina King, is One Night In Miami een fictief verhaal geïnspireerd op de historische nacht die deze vier indrukwekkende figuren samen doorbrachten. Hierin wordt ingegaan op de strijd die deze mannen hebben gevoerd en op de vitale rol die zij elk hebben gespeeld in de burgerrechtenbeweging en de culturele omwenteling van de jaren zestig. Hun gesprekken over rassenonrechtvaardigheid, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid klinken na 40 jaar nog steeds door.

Trailer


Details van de film

Titel: One Night in Miami
Jaar: 2020
Soort: Film
Categorie: Drama
Duur: 1 uur en 54 minuten
Regisseur: Regina King
Schrijver: Kemp Powers
Cast: Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom jr.
IMDb: 6.2 uit 1.000 stemmen
Kijken: Bekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Het volledige aanbod van films en series op Amazon Prime Video in België vind je bij de pagina Amazon Prime Video aanbod.

Veelgestelde vragen over One Night in Miami op Amazon Prime Video

  1. Waar gaat de film One Night in Miami over?

    One Night in Miami is een fictief verslag van een ongelofelijke nacht waarin de iconen Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke en Jim Brown bijeenkwamen om hun rol in de burgerrechtenbeweging en de culturele omwenteling van de jaren ’60 te bespreken.

  2. Waar kun je One Night in Miami (gratis) online kijken?

    Bij Amazon Prime Video kun je 30 dagen gratis naar One Night in Miami kijken, alvorens je besluit om een abonnement van €2.99 per maand op de streamingdienst te nemen. Klik op de rode knop bovenin dit artikel om direct de film te streamen.

  3. Vanaf wanneer kun je One Night in Miami (2020) online bekijken?

    Sinds 15 januari 2021 is de film One Night in Miami in België te zien op de streamingdienst Amazon Prime Video.