Oorlogsfilm ‘De Oost’ is nu te zien op Amazon Prime Video in Nederland

Amazon Prime Video gaat de strijd aan met streamingdiensten als Netflix door een eerste hoogsteigen Nederlandse Original-titel aan het aanbod toe te voegen. Vanaf 13 mei 2021 kun je namelijk genieten van de oorlogsfilm De Oost op Prime Video in Nederland, geregisseerd door Jim Taihuttu en met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en ‘Shooting Star’ Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop). Wanneer de film in België online verschijnt, is nog niet bekend.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

De Oost (film, 2021) op Amazon Prime Video in België

Jim Taihuttu, regisseur van De Oost: “Tijdens mijn onderzoek naar de geschiedenis van mijn voorouders van de Molukse eilanden, stuitte ik op een hele oorlog waar ik op school nooit iets over had gehoord en waar in Nederland ook geen films over bestonden. Naarmate ik er meer over begon te lezen en meer ooggetuigen sprak, werd de wens om als filmmaker iets met dit onderwerp te doen steeds sterker. Dit resulteerde in het verhaal van De Oost.”

Lees ook: onze recensie van De Oost 👀

Verhaal

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Trailer


Details van de film

Titel: De Oost / The East
Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Oorlog, Drama, Thriller
Duur: 2 uur en 17 minuten
Regisseur: Jim Taihuttu
Schrijvers: Mustafa Duygulu, Jim Taihuttu
Cast: Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Jonas Smulders
IMDb: 7.6 uit 17 stemmen

Het volledige aanbod van films en series op Amazon Prime Video in België vind je bij de pagina Amazon Prime Video aanbod.

Veelgestelde vragen over De Oost op Amazon Prime Video

  1. Vanaf wanneer kun je De Oost (2021) online bekijken?

    Vanaf 13 mei 2021 is de film De Oost in Nederland te zien op de streamingdienst Amazon Prime Video. Wanneer de film in België online komt, weten we helaas nog niet.

  2. Waar kun je De Oost (gratis) online kijken?

    Bij Amazon Prime Video kun na de lancering je 30 dagen gratis naar de film De Oost kijken, alvorens je besluit om een abonnement van €2.99 per maand op de streamingdienst te nemen. Klik op de rode knop bovenin dit artikel om direct de film te streamen.