Pixar-film ‘Over De Rooie’ staat vanaf vandaag exclusief op Disney+

Voor de derde keer op rij zal Pixar’s nieuwste film de bioscoop overslaan om vervolgens exclusief op Disney+ te verschijnen. Na Soul (2020) en Luca (2021) zal ook Over De Rooie (2022), in het Engels bekend als Turning Red, op 11 maart online worden geplaatst door Disney.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Pixar-film ‘Over De Rooie’ is vanaf 11 maart 2022 te zien op Disney+

In een tweet van Pixar werd het goede nieuws vrijdag bekendgemaakt. De animatiestudio liet weten dat Over De Rooie, hun eerstvolgende project, vanaf 11 maart 2021 exclusief te streamen zou zijn op Disney+. Daarbij werd een datumbekendmakingsvideo gedeeld met een paar beelden van de film.

Derde film van Pixar op rij die bioscoop overslaat

Nadat Pixar in 2017 Cars 3 en Coco uitbracht, werden in 2018 en 2019 Incredibles 2 en Toy Story 4 gepubliceerd. Vervolgens sloeg de coronapandemie toe en had Disney+ haar eigen streamingdienst uitgebracht. Door een combinatie van deze factoren is Onward (2020) nog net in de bioscoop verschenen, maar besloten Disney en Pixar om Soul (2020) en Luca (2021) exclusief op de streamingdienst uit te brengen.

Of deze trend na de coronacrisis wordt voortgezet, is nog niet bekend. Voor abonnees van Disney+ is het in ieder geval goed nieuws dat ze als allereerste de nieuwste animatiefilms van Pixar kunnen bekijken op de videodienst.

Over De Rooie (film, 2022): verhaal, informatie en trailer

Turning Red is een geheel nieuwe originele speelfilm van Pixar Animation Studios’ regisseur Domee Shi, die een Oscar won voor haar korte film uit 2018, Bao. De jonge actrice Rosalie Chiang leent haar stem aan Mei Lee, een 13-jarig meisje die met een “poef” in een gigantische rode panda verandert als ze te opgewonden raakt (wat praktisch altijd is). Sandra Oh (The Chair, Killing Eve) vertolkt de stem van Mei Lee’s beschermende, zo niet enigszins hoogmoedige moeder, Ming, die nooit ver van haar dochter verwijderd is – wat een een lastige realiteit vormt voor de tiener.

TitelTurning Red / Over De Rooie
Jaar2022
SoortFilm
GenreAnimatie, Avontuur, Komedie, Familie
MakerDomee Shi
CastRosalie Chiang, Sandra Oh, Jordan Fisher, Grayson Villanueva, Josh Levi, Topher Ngo, Finneas O’Connell, Orion Lee, Wai Ching Ho

Synopsis: Disney