Hitserie Peaky Blinders komt tot een einde, maar krijgt wel een gloednieuwe film

Dinsdag 19 januari 2021 gaat de boeken in als een dag met diepe dalen en hoge pieken voor de grootste fans van de hitserie Peaky Blinders. Vlak nadat werd aangekondigd dat de Peaky Blinders stopt na seizoen 6, is ook bekendgemaakt dat er een film van het verhaal uit de serie die momenteel op Netflix te streamen is zal verschijnen. Hieronder vind je wat we tot nu toe weten over de Peaky Blinders film.

Peaky Blinders eindigt na seizoen 6, maar het verhaal gaat door in een film

Helaas heeft de maker van Peaky Blinders, Steven Knight, in een interview met Variety aangegeven dat het zesde deel van Peaky Blinders het allerlaatste zal zijn. Hij liet weten: “Peaky is terug en met een knaller. Na de gedwongen productievertraging als gevolg van de COVID-pandemie vinden we de familie in groot gevaar en is de inzet nog nooit zo hoog geweest. We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal zal zijn en we zijn er zeker van dat onze fantastische fans het geweldig zullen vinden. Terwijl de serie afloopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder.”

Nu blijkt uit een interview van Steven Knight met Deadline dat een paar uur later verscheen dat de andere vorm waarin het verhaal verder zal gaan de vorm van een film zal aannemen. Knight vertelt: “COVID veranderde onze plannen. Maar ik kan zeggen dat mijn plan vanaf het begin was om Peaky te beëindigen met een film. Dat is wat er gaat gebeuren.”

Eerder vertelde de maker van de populaire serie al aan de interviewer van Deadline dat Peaky “een beest dat niet zal sterven” is. De kijkcijfers van de serie die momenteel exclusief op Netflix te bekijken is lijken dat statement te beamen. Er zijn tie-in boeken, kledinglijnen, een officiële soundtrack en een videospel. Knight is ook benaderd over een spinoff ballet versie en een West End musical.

Waar gaat de Peaky Blinders-film over, op welke streamingdienst verschijnt hij en wanneer?

Helaas is nog niets duidelijk gemaakt over het plot van de gloednieuwe Peaky Blinders-film. Wel weten we dat het verhaal verder gaat in de vorm van een film, dus dat de gebeurtenissen plaats zullen vinden na het verhaal in de serie.

Momenteel is ook nog niet bekend wanneer de film zal verschijnen, maar het zal naar verwachting nog niet voor 2022 zijn door de vertraagde productie van het laatste seizoen van de serie. Ook is niet bekend of de film net als de serie op Netflix te zien zal zijn of dat Amazon Prime Video, Disney+ of een andere streamingdienst een bod op de uitzendrechten zal doen.

Peaky Blinders: de hitserie met 6 seizoenen

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

Titel: Peaky Blinders
Soort: serie
Seizoenen: 6 seizoenen
Genre: Misdaad, Drama
Maker: Steven Knight
Cast: Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory
IMDb: 8.8 uit 340.000 stemmen
Bestel: Bestel direct op Bol.com
Kijken: Bekijk direct op Netflix