Filmen van Peaky Blinders seizoen 6 is compleet, slotseizoen is afgerond

Fans van de populaire Britse misdaadserie Peaky Blinders zijn het afgelopen jaar door een rollercoaster gegaan. Eerst werd bekend dat de serie na het zesde seizoen ten einde zou komen, maar vervolgens kwam het mooie nieuws dat er een heuse film zou worden gemaakt. Toch wordt er nog steeds afgeteld naar de komst van het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders. Inmiddels hebben de makers laten weten dat de opnames afgerond zijn, dus hopelijk kunnen we binnenkort de laatste afleveringen van de serie op Netflix verwachten.

Opnames van Peaky Blinders seizoen 6 zijn voltooid

Goed nieuws voor fans van Peaky Blinders, want de opnames van het zesde seizoen zijn inmiddels helemaal afgerond! Dat liet het officiële Twitter-account van de serie weten.

Wanneer het slotseizoen op Netflix zal verschijnen, is helaas nog niet bekendgemaakt. Wel kunnen we ongeveer schatten dat de laatste afleveringen van de serie waarschijnlijk eind 2021 tot begin 2022 op de streamingdienst zou verschijnen, maar dat is niet bevestigd.

Er komt geen zevende seizoen van Peaky Blinders meer, maar wel een film

Helaas heeft de maker van Peaky Blinders, Steven Knight, in een interview met Variety aangegeven dat het zesde deel van Peaky Blinders het allerlaatste zal zijn. Hij liet weten: “Peaky is terug en met een knaller. Na de gedwongen productievertraging als gevolg van de COVID-pandemie vinden we de familie in groot gevaar en is de inzet nog nooit zo hoog geweest. We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal zal zijn en we zijn er zeker van dat onze fantastische fans het geweldig zullen vinden. Terwijl de serie afloopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder.”

Luttele uren nadat dit interview is verschenen, werd duidelijk dat het verhaal verder zal gaan in de vorm van een heuse Peaky Blinders-film.

Waar gaat het verhaal van de serie over?

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

Titel: Peaky Blinders
Soort: serie
Seizoenen: 6 seizoenen
Genre: Misdaad, Drama
Maker: Steven Knight
Cast: Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory
IMDb: 8.8 uit 340.000 stemmen
Bestel: Bestel direct op Bol.com
Kijken: Bekijk direct op Netflix