Dit is alles wat je moet weten over ‘Peter Pan & Wendy’

Heb jij de dvd van Peter Pan uit 1953 helemaal grijsgedraaid? Dan kijk je vast ook uit naar de langverwachte live-actionverfilming Peter Pan & Wendy, die in april op Disney+ verschijnt. Om je alvast in de stemming te brengen vertellen we je in dit artikel alles over de film, van de releasedatum en verhaal tot de belangrijkste castleden.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat de film ‘Peter Pan & Wendy’ over

Peter Pan verscheen dus in 1953 en is een grote inspiratiebron geweest voor deze nieuwe film. Regisseur David Lowery, die eerder Pete’s Dragon en The Green Knight maakte, baseerde zich op de beroemde animatiefilm én op het bekende boek van auteur J.M. Barrie uit 1904. Dit levert de gloednieuwe liveaction-versie Peter Pan & Wendy op.

Disney+ heeft onlangs een synopsis met ons gedeeld waarin we ontdekken waar de film dan precies over gaat: “Wendy van Dalen, een jong meisje dat bang is haar kindertijd achter zich te laten, ontmoet Peter Pan, een jongen die niet volwassen wil worden. Samen met haar broers, het elfje Tinkerbell en Peter reist Wendy naar het magische Neverland. Daar ontmoet ze de beruchte piratenleider Kapitein Haak, en begint een spannend avontuur dat haar leven voor altijd zal veranderen.” Klinkt goed! Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Cast van ‘Peter Pan & Wendy’

In de rol van Peter Pan schittert nieuwkomer Alexander Molony. Dit is de eerste grote rol van de Brit. Wendy wordt gespeeld door Ever Anderson, de dochter van Resident Evil-actrice Milla Jovovich en -regisseur Paul W.S. Anderson. Zij draait al iets langer mee en is onder andere te zien in Resident Evil: The Final Chapter en de Marvel-film Black Widow.

Andere acteurs die je gaat terugzien zijn Jude Law (Fantastic Beasts-reeks) als Kapitein Haak, Yara Shahidi (black-ish) als Tinkerbell, Alan Tudyk (Rogue One: A Star Wars Story) als Mr. Darling en Molly Parker (Lost in Space) als Mrs. Darling.

Op déze datum komt de film op Disney+

Deze maand is het zover en dus kan het aftellen gaan beginnen. Peter Pan & Wendy arriveert op vrijdag 28 april op Disney+. We snappen dat je daar erg naar uitkijkt, maar midden in de nacht klaar gaan zitten heeft helaas geen zin.

De film verschijnt in België namelijk pas om 09:00 uur ‘s ochtends. Dit komt door de verschillende tijdzones—in bepaalde delen van Amerika is het dan nét 12:00 uur ‘s nachts, zo ook op de plek waar het hoofdkantoor van The Walt Disney Company zich bevindt. Op het moment dat het daar 28 april wordt, wordt de gloednieuwe film dus in de hele wereld live gezet. Wij moeten er gevoelsmatig dus íéts langer op wachten.

Streaminginformatie over de film

TitelPeter Pan & Wendy
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 46 minuten
TaalEngels
CategorieFantasy, Actie, Avontuur
RegisseurDavid Lowery
CastJude Law, Alexander Molony, Ever Anderson, Yara Shahidi, Alyssa Wapanatâhk, Joshua Pickering

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.