Dit is waarom je ‘Poor Things’ op Disney+ moet zien

Poor Things ging met maar liefst vier Oscars naar huis. De film is sinds kort op Disney+ te zien en volgens veel kijkers is het een echte aanrader. Wij vertellen je waarom je hem niet mag missen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

3 redenen om ‘Poor Things’ te kijken

1️⃣ Het verhaal draait om Bella Baxter, die tot leven gewekt wordt door de excentrieke wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Ze heeft de hersenen van een pasgeborene en het lichaam van een volwassen vrouw. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar seksualiteit, gaat ze op reis. De hoofdrol is voor Emma Stone, die hiervoor een Oscar in ontvangst mocht nemen.

2️⃣ De meeste filmliefhebbers zijn erg te spreken over de titel. Zo mag Poor Things op IMDb een dikke 8 achter haar naam zetten. 92% van de critici en 79% van de kijkers op Rotten Tomatoes vindt dit een echte aanrader.

3️⃣ Er was veel enthousiasme over de cinematografie en het kostuumontwerp, waarmee een boeiende wereld gecreëerd wordt. Regisseur Yorgos Lanthimos gebruikt deze omgeving om een verhaal neer te zetten vol humor, geestige en scherpe dialogen en een vleugje absurdisme.

‘Poor Things’ staat sinds vorige week op Disney+

Poor Things is razendsnel in je eigen thuisbioscoop is verschenen. Slechts 48 dagen heb je op de geprezen titel moeten wachten, want sinds woensdag 27 maart is de film te streamen op Disney+.

Wil je weten welke films en series er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

TitelPoor Things
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 21 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie
RegisseurYorgos Lanthimos
CastEmma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.