Prison Break komt tóch niet met een zesde seizoen

Na de komst van vijf uiterst succesvolle seizoenen van misdaadserie Prison Break, zat het er na een tweet van Dominic Purcell (acteur van Lincoln Burrows) dik in dat er een slotseizoen van de serie zou komen en dat kijkers dus zouden kunnen gaan genieten van Prison Break seizoen 6 op Netflix. Nu blijkt dat echter toch in het water te vallen, nadat de acteur van Michael Scofield (Wentworth Miller) heeft laten weten definitief uit Prison Break te zijn.

Komt er wel of geen Prison Break seizoen 6 op Netflix België?

Eerder liet Wentworth Miller, de acteur van Michael Scofield, al weten wel zin te hebben in het maken van een zesde seizoen van Prison Break. Vervolgens heeft ook Dominic Purcell, acteur van Lincoln Burrows, via Instagram bevestigd dat het vervolgseizoen zal komen.

Hij gaf in zijn Instagram bericht gehoor aan een paar geruchten: “Rumor number 1. I’m old. Yes. I’m 50…..Rumor number 2. I’m bald. No I have a full head of hair; the people demand I shave it. Rumor number 3, Will season pb 6 happen. Yes…..Rumor number 4. Do I like humans? No. Not on mass. Definitely not.”

Vervolgens brachten de twee acteurs midden november van 2020 echter treurig nieuws via hun Instagram accounts naar buiten. Wentworth Miller is een tijd geleden uit de kast gekomen en heeft nu besloten om geen heteroseksuele personages meer te willen vertolken. Zijn broer op het doek en vriend in het echte leven, Dominic Purcell, schaart zich volledig achter hem. Aangezien Dominic Purcell en Michael Scofield dus niet meer terug keren in het verhaal, lijkt het nu toch wel helemaal klaar te zijn met de misdaadserie.

→ Alle huidige seizoenen van Prison Break vind je hier 🍿

Overigens is de serie niet alleen op Netflix te streamen, maar ook op Amazon Prime Video. Veel vragen komen echter binnen over de komst van seizoen 6 naar Netflix, omdat dit momenteel nog de grootste streamingdienst is met de meeste kijkers voor deze serie. Er zal echter in zijn geheel geen zesde seizoen van Prison Break komen. Niet op Netflix en niet op een andere streamingdienst.

Waar gaat het verhaal van Prison Break over?

Een onschuldige man wordt erin geluisd voor de moord op de broer van de vicepresident en zal worden geëxecuteerd in een supergevangenis, dus het is aan zijn jongere broer om hem te redden met zijn geniale plan: zich installeren in dezelfde gevangenis door een bank op te houden en, als de laatste maand wegtikt, het ontsnappingsplan stap voor stap te lanceren om ze allebei uit te breken, met zijn volledige lichaam tatoeage als zijn gids; een tatoeage die de lay-out van de gevangenis faciliteit en de nodige aanwijzingen die van vitaal belang zijn voor de ontsnapping verbergt.

Titel: Prison Break
Soort: Serie
Jaar: 2005
Duur: 6 seizoenen
Categorie: Actie, Misdaad, Drama
Makers: Paul T. Scheuring
Cast: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Amaury Nolasco
IMDb: 8.3 uit 463,447 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken: Bekijk direct op Netflix of bekijk 30 dagen gratis op Amazon Prime Video
Bestel: Bekijk direct op Bol.com