Queen of the South gecanceld, geen zesde seizoen op komst

The end of an era, de koningin neemt haar kroon af. Na 5 seizoenen van Queen of the South is het vrij onverwachts en plotseling gedaan met het verhaal van Teresa Mendoza. Het vijfde seizoen zal het laatste zijn, dus dat is slecht nieuws voor fans die een zesde deel van de serie aan zagen komen. Lees hieronder wat we weten over het cancellen van de serie en dus het ontbreken van een Queen of the South seizoen 6 op Netflix.

Waar gaat het verhaal van Queen of the South over?

Queen of the South vertelt het krachtige verhaal van Teresa Mendoza, een vrouw die gedwongen wordt te vluchten en haar toevlucht te zoeken in Amerika nadat haar drugsverslaafde vriendje onverwacht is vermoord in Mexico. Daarbij werkt ze samen met een onwaarschijnlijk figuur uit haar verleden om de leider van de drugshandelsring die haar op de vlucht heeft, ten val te brengen.

Titel: Queen of the South
Soort: Serie
Jaar: 2016
Seizoenen: 5 seizoenen
Categorie: Actie, Misdaad, Drama
IMDb: 7.9 uit 20.000 stemmen
Makers: M.A. Fortin, Joshua John Miller
Cast: Alice Braga, Hemky Madera, Peter Gadiot
Kijken: Bekijk direct op Netflix
Meer over Queen of the South op Streamwijzer vind je hier

Komt er een Queen of the South seizoen 6 op Netflix België?

USA Network, de producent van Queen of the South en onderdeel van het televisienetwerk NBCUniversal, heeft helaas op maandag 8 maart 2021 het nieuws naar buiten gebracht dat het vijfde seizoen van de serie het laatste zal zijn. In de onderstaande tweet zie je wat het officiële Twitter-account van de serie laat weten met een indrukwekkende trailer van het laatste deel.

Het nieuws komt helaas vrij onverwacht voor veel liefhebbers van de serie en de producenten geven ook niet een specifieke reden. Vaak gaat het stoppen van een serie gepaard met de afweging tussen kosten en kijkcijfers, maar dit keer zou de vertraging in opnames door de Coronacrisis ook een deel van de reden kunnen zijn.

Vanaf 7 april 2021 zal het laatste seizoen te zien zijn op de Amerikaanse televisie. Wanneer we seizoen 5 in België kunnen bekijken op Netflix, is momenteel nog onbekend. Aangezien we een flinke tijd hebben moeten wachten op seizoen 4 na de uitzending in de Verenigde Staten, zou het goed kunnen dat we nog tot 2022 moeten wachten. Niets is hierover echter nog bevestigd.

Overigens is de serie met Teresa Mendoza momenteel niet op andere streamingdiensten in België, zoals Amazon Prime Video, of Disney+, te bekijken. Of dit in de toekomst wel zal gebeuren, is momenteel ook nog niet bekend.