Vind je The Queen’s Gambit leuk? Dan moet je deze 3 films en series met Anya Taylor-Joy gezien hebben!

Wat een daverend succes is de dramaserie The Queen’s Gambit op Netflix gebleken met de actrice Anya Taylor-Joy in de rol van schaaktalent Beth Harmon. Veel fans zijn benieuwd of er ook een tweede seizoen van de serie aan zit te komen, maar in de tussentijd kunnen we verzekeren dat de razend populaire hoofdrolspeelster nog veel meer toffe films en series op haar naam heeft. Hieronder vind je 5 films en series met Anya Taylor-Joy bij Netflix en Amazon Prime Video die absoluut op je kijklijst moeten als je fan bent van The Queen’s Gambit.

Het ongekende succes van Anya Taylor-Joy en schaken na The Queen’s Gambit op Netflix

Als er iemand is die de show heeft gestolen in The Queen’s Gambit, dan was het natuurlijk Anya Taylor-Joy. Door critici is zijn veelvuldig aanbeden om haar waanzinnige optreden in de serie, maar ook film- en serieliefhebbers van over de hele wereld zijn plotseling enorm fan van haar. Ze zijn zelfs zo van haar gaan houden, dat ze haar karakter en het bijbehorende schaakspel meer willen doorgronden. Zo is de verkoop van schaakborden bij Bol.com vervijfvoudigd ten opzichte van een jaar ervoor!

3x Films en series met Anya Taylor-Joy voor liefhebbers van The Queen’s Gambit

De serie en actrice zijn dus ongekend populair geworden, dat is zeker. Maar in tegenstelling tot andere uiterst populaire acteurs en actrices, lijkt het er niet op dat Anya Taylor-Joy onlosmakelijk verbonden zal raken met haar rol van Beth Harmon. Ze heeft namelijk al eerder in populaire films en series gespeeld, waarvan je haar voorheen misschien niet eens kende. Toch is het het zeker waard om de volgende 3 films en series met Anya Taylor-Joy aan je kijklijst toe te voegen. Veel streamplezier!

1. Barry (film uit 2016, Netflix)

Een blik op het vroege leven van Barack Obama. Voordat hij president van de Verenigde Staten werd, was hij een van de weinige zwarte studenten aan Columbia University NY in de vroege jaren ’80. Geconfronteerd met veroordelende en racistische meningen om hem heen, probeert hij zijn plaats in de wereld te vinden.

Duur: 1 uur en 44 minuten
Genres: Biografie, Drama
Cijfer op IMDb: 5.8 uit 6.411 stemmen
Streamen: Netflix

Liefhebbers van sterke biografieën moeten absoluut Barry op hun kijklijst, want dit verhaal draait om het vroege leven van Barack Obama. Hierin speelt Anya Taylor-Joy de vriendin van Obama, genaamd Charlotte.

2. The Dark Crystal: Age of Resistance (serie uit 2019, Netflix)

Een andere wereld, een andere tijd. Het Kristal der Waarheid, het hart van de planeet Thra, wordt beheerst door de wrede en sluwe Skeksis die zijn kracht gebruiken om de wil van de planeet te buigen en de Gelfling te onderwerpen: de zachtaardige en vriendelijke wezens die het Tijdperk van Verzet zullen beginnen en de plannen van hun meesters zullen dwarsbomen.

Aantal seizoenen: 1 seizoen
Genres: Avontuur, Drama, Familie
Cijfer op IMDb: 8.5 uit 20.953 stemmen
Streamen: Netflix

Na het klassieke verhaal met de prachtige poppen heeft streamingdienst Netflix een eigen versie van The Dark Crystal uitgebracht, getiteld The Age of Resistance, waarin de stem van Brea wordt ingesproken door de populaire actrice.

3. Glass (film uit 2019, te huur of koop bij Amazon Prime Video)

Na de achtervolging van Kevin Wendell Crumb en de meervoudige identiteiten die daarbinnen leven, zit David Dunn opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis naast zijn aartsvijand, Elijah Price. Het trio moet nu de strijd aanbinden met een psychiater, die wil bewijzen dat ze geen bovenmenselijke capaciteiten hebben.

Duur: 2 uur en 9 minuten
Genres: Drama, Sci-Fi, Thriller
Cijfer op IMDb: 6.7 uit 205.637 stemmen
Streamen: te huur of koop bij Amazon Prime Video

In Glass wordt aan het leven van superhelden een heel eigen draai gegeven. In Nederland is de film te bekijken in het vaste aanbod van Prime Video, maar in België moet helaas wel een extra vergoeding betaald worden om de film te huren of kopen. De rol van de populaire actrice is in deze film wat minder prominent dan in de andere titels, maar toch is ze als dochter van één van de drie belangrijkste karakters van groot belang voor het verhaal.