Recensie: eerste aflevering van ‘The Falcon and the Winter Soldier’ op Disney+ lijkt de start van de ultieme Marvel-serie

Eindelijk is het zo ver: de gloednieuwe Marvel-serie The Falcon and The Winter Soldier is nu te zien op Disney+. Elke week verschijnt een nieuwe aflevering online, dus veel kunnen we er nog niet over zeggen. Wat we wel weten is dat de serie aftrapt met een knaller van een aflevering. Lees hier onze recensie en neem zelf eens een kijkje bij de gloednieuwe Marvel-serie via de onderstaande rode knop.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Star, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Recensie: aflevering 1 van The Falcon and The Winter Soldier op Disney+

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de eerste aflevering van The Falcon and The Winter Soldier is waanzinnig! Het moge duidelijk zijn dat wij niet de enigen met die mening zijn, want in de luttele uren dat de serie online staat is de tussenstand van de rating op IMDb al naar een bizarre 9.1 uit 10 gegaan en krijgt hij een gemiddelde score op de Tomatometer van 97%. Maak je dus klaar voor een fantastisch spektakelstuk, want Sam Wilson en Bucky Barnes zijn terug in de Marvel Cinematic Universe!

Afgetrapt met een keiharde actiescène van 10 minuten

De eerste aflevering telt 50 minuten, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat daarvan de laatste 6 minuten op gaan aan de aftiteling. Toch zijn van deze 44 minuten kijktijd direct de eerste 10 minuten een waar genot voor de ogen. De serie trekt je meteen in een keiharde actiescène waarin wie nog geen fan was van The Falcon hem mogelijk direct als ultieme superheld ziet en de reeds bewonderende kijkers nog enthousiaster waren dan ze ooit dachten te kunnen zijn. Luchtgevecht? Check. Technische snufjes? Check. Een klinkende overwinning voor The Falcon? Dat mag je mooi zelf bekijken.

Lees ook: Deze 11 films en series zijn nieuw op Disney+ vandaag (19 maart 2021) 🍿

Fel contrast met WandaVision, maar wel opnieuw fantastische karakterontwikkeling

Marvel’s vorige kijkcijferkanon, WandaVision (8.2 op IMDb, 91% op de Tomatometer en 81% gemiddelde publieksscore), lijkt niet verder weg te kunnen staan van TFATWS in de openingsaflevering. Waar bij WandaVision veelvuldig werd geklaagd over de trage start, word je bij het verhaal van Sam & Bucky meteen meegesleurd in de gebeurtenissen na de blip. Wat wel een grote gelijkenis is, is de karakterontwikkeling die we nog herkennen uit de serie met Wanda Maximoff en Vision. Bucky strijdt tegen zijn demonen uit het verleden, terwijl Sam onzeker is over zijn toekomst. Een prachtige wisselwerking die diepte in het verhaal van de serie brengt en dat op heerlijke wijze afwisselt met de actiescènes.

Rest van de MCU-films nog niet gezien? Snel kijken dan!

Het is belangrijk om te vermelden dat je de serie pas echt begrijpt als je de rest van de Marvel-films hebt bekeken. WandaVision lijkt vooralsnog niet een vereiste titel op je kijklijst, maar de serie bouwt voort op de gebeurtenissen uit de derde fase van het Marvel Cinematic Universe, dus we raden je aan die films eerst te bekijken als je ze nog niet hebt gezien. Deze films vind je ook gewoon terug in het aanbod van Disney+. En heb je ze al wel gezien? Het kan natuurlijk nooit kwaad om nog eens alles opnieuw te bingewatchen. Veel kijkplezier gewenst!

Uitzendschema van The Falcon and The Winter Soldier op Disney+

Deze gloednieuwe Marvel-serie met Anthony Mackie en Sebastian Stan zal in totaal 6 afleveringen van ongeveer 50 minuten speeltijd per stuk bevatten. Verspreid over 6 weken van 19 maart 2021 tot en met 23 april 2021 verschijnen de afleveringen steeds op vrijdagochtend om online. Hieronder vind je het uitzendschema van de nieuwe serie.

AfleveringWeekdagDatum
1Vrijdag19 maart 2021
2Vrijdag26 maart 2021
3Vrijdag2 april 2021
4Vrijdag9 april 2021
5Vrijdag16 april 2021
6Vrijdag23 april 2021

Lees ook: Eerste reacties van kijkers van The Falcon and The Winter Soldier bij Disney+ rollen binnen 🍿

Verhaal en trailer van de nieuwe Marvel-serie

De Falcon en The Winter Soldier is een nieuwe serie met Anthony Mackie als Sam Wilson aka The Falcon, en Sebastian Stan als Bucky Barnes aka The Winter Soldier. Het paar, die samenkwamen in de laatste momenten van Avengers Endgame, gaan op een avontuur dat hun vaardigheden en geduld op de proef stelt. De serie is geregisseerd door Kari Skogland met Malcolm Spellman als hoofdschrijver. De zesdelige serie heeft een sterrencast met Daniel Brühl als Baron Zemo, Emily VanCamp als Sharon Carter en Wyatt Russell als John Walker.