Review: ‘Black Widow’ (vanaf 9 juli met VIP-toegang te zien op Disney+)

Het is bijna zo ver: de gloednieuwe Marvel-film Black Widow met Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour en Rachel Weisz komt op 7 juli 2021 naar de bioscoop, waarna hij vanaf 9 juli 2021 op Disney+ te zien is met VIP-toegang en vanaf 6 oktober 2021 voor alle abonnees. Wij mochten alvast een kijkje nemen en laten je in deze recensie vinden wat we vonden van de allereerste film in Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Recensie: Black Widow (2021) op Disney+

Wij hebben enorm genoten van Black Widow en raden je zeker aan om zelf een kijkje te nemen na de lancering van de film. Hieronder laten we weten waarom we dit een fantastische actiefilm vonden met een goede mix van gevechten en emotie, een ijzersterke cast en een heerlijk slotstuk. Belangrijk om te weten: in de tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe speelt de film zich af tussen de gebeurtenissen van Captain America: Civil War and Avengers: Infinity War.

Natasha Romanoff neemt je in een keiharde actiefilm mee naar de oorsprong van haar pijn

Als je al bekend bent met Scarlett Johansson’s karakter, Natasha Romanoff, zal het je niet verbazen dat grote filmrecensenten van The New York Post en The Verge gelijkenissen trekken tussen Marvel’s nieuwste film en de populaire James Bond-reeks. Als kijker word je overspoeld door actiescènes met vuisten, messen en vuurwapens. Je ziet aan de oogverblindende special effects en natuurlijk de veelvoud aan explosies dat er ontzettend veel geld (budget van $200,000,000) in de film zit.

Het is echter geen opeenstapeling van gevecht na gevecht. In Black Widow word je meegenomen naar de oorsprong van Romanoff’s zware bagage uit het verleden die we in eerdere films al eens kort aan de oppervlakte hebben zien komen. Doordat we kennismaken met haar “familie”, leren we Johansson’s karakter beter kennen dan ooit tevoren. De actrice weet overtuigend door het scherm over te brengen dat ze haar pijn om heeft weten te zetten in kracht en vastberadenheid om iets goeds van haar leven te maken.

Waanzinnige cast voegt extra dimensie en veel humor toe

Scarlett Johansson heeft natuurlijk haar karakter Natasha door de jaren heen volledig eigen gemaakt en daarom is haar sterrenoptreden eigenlijk geen verassing meer te noemen. In deze film staat zij echter niet meer op eigen benen of tussen haar mede-Avengers, maar komt ze haar “familie” van vroeger weer tegen na lange tijd. Hiervoor hebben Rachel Weisz (The Bourne Legacy, The Lovely Bones, Enemy at the Gates), David Harbour (Stranger Things, Suicide Squad, Hellboy) en Florence Pugh (Little Women, Midsommar, Marcella) zich bij de cast gevoegd.

Zonder deze drie absolute topacteurs had deze film nooit zo’n genot om naar te kijken kunnen worden. Mogen we alsjeblieft even aanstippen dat het hoogtepunt van de film misschien wel het accent van Pugh als Yelena Belova is? De Britse actrice (check deze YouTube-video maar voor haar echte stem als je het niet gelooft) zorgt er met haar optreden voor dat je er geen seconde over twijfelt dat ze van Russische afkomst is. Bovendien zijn zij en David Harbour (als Alexei Shostakov / Red Guardian) zo ontzettend grappig dat je tijdens de film meermaals in een deuk komt te liggen.

Slotstuk met alles waar je als Marvel-liefhebber op hoopt

Wat is nou dé manier om te beoordelen hoe interessant een film is? Wij denken dat dat het moment is dat je in de bioscoop of voor je televisie besluit om naar je horloge kijkt om de tijd te checken. Bij Black Widow duurde dat door de opening bomvol actie verrassend lang. Na een uur of anderhalf zit je echter al zo lang naar een emotionele scène met enkel de “familie” te kijken, dat je je toch afvraagt waar dat spannende begin is gebleven.

Wees niet getreurd, want de film eindigt met alles waar je op hoopt: veel actie, verwijzingen naar het begin van de film (te veel en te zoetsappig wat ons betreft), plot twists en… een scène na de aftiteling! Dat zijn we van Marvel inmiddels wel gewend, zoals bij de vierde aflevering van Loki, maar toch verwachten we dat veel kijkers na die paar minuten de bioscoop al uit zijn gelopen of de film op Disney+ weg geklikt hebben. Doe dat dus niet! In deze scène komen we meer te weten over de rol die de rest van de cast zal hebben in volgende films en series in Fase 4 van het MCU.

Verhaal en trailer van Black Widow op Disney+

Vanaf haar geboorte is Natasha Romanova toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente. Wanneer de Sovjet-Unie uiteenvalt, staat ze ten dode opgeschreven en werd ze gedwongen naar New York te verhuizen. Daar leeft ze inmiddels als freelancer en is het jaren geleden dat de Sovjet-Unie ten val kwam.