Fijne Valentijnsdag! Bij deze 4 romantische films en series zwijmel je lekker weg

CODE ROOD, want love is in the air! Het is Valentijnsdag 2021, maar we zitten nog steeds in de lockdown door de Coronacrisis. Een uitgelezen kans om (alleen of) met je grote liefde lekker plaats te nemen op de bank met een lekkere film of serie op een streamingdienst als Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video. Bekijk hier onze 4 kijktips voor romantische films en series om lekker bij weg te zwijmelen.

4x Romantische films en series voor tijdens Valentijnsdag

Voor iedere abonnee van een streamingdienst is er wel een kijktip in het onderstaande overzicht vermeld. Van zoetsappige series tot persoonlijke reality en warmhartige films, wij wensen jou heel veel kijkplezier op de meest romantische dag van het jaar!

1. Chesapeake Shores (Netflix)

Abby O’Brien Winters keert terug naar Chesapeake Shores als ze een paniekerig telefoontje krijgt van haar jongere zus Jess, die de charmante Inn at Eagle Point heeft gerenoveerd. Het stadje in Maryland dat haar vader bouwde, heeft veel trieste herinneringen en Abby heeft dankzij haar veeleisende carrière, scheiding en jonge dochters van negen en zeven jaar, geen tijd over. De herberg redden van executie betekent niet alleen omgaan met haar gebroken gezin, maar ook met Trace Riley, de man die ze tien jaar geleden verliet. Trace vormt aanvankelijk een obstakel, maar wordt een onverwachte bondgenoot en een tweede kans op het vinden van liefde.

Deze romantische Hallmark-serie is inmiddels met 4 seizoenen op Netflix te bekijken in België. Meer dan genoeg zwijmelmateriaal dus!

2. Dirty Dancing (Amazon Prime Video & Netflix)

Patrick Swayze en Jennifer Grey spelen de hoofdrol in dit opbeurende verhaal over een zomerliefde tussen een naïef 17-jarig meisje en een charismatische dansinstructeur in een Catskills hotel.

Een echte klassieker die de meeste mensen al 20 keer gezien hebben, maar de 21e keer is hij natuurlijk minstens net zo leuk en romantisch. Een absolute kijktip voor liefhebbers van romantiek, muziek en natuurlijk dansen.

→ Stream hier Dirty Dancing ook op Netflix ✅

3. The Fault in Our Stars (Disney+)

The Fault in Our Stars vertelt het aangrijpende en tragische verhaal over het leven en de liefde van Hazel en Gus. Twee tieners die beiden beschikken over een cynisch gevoel voor humor en een bijzondere kijk op het leven hebben. Hazel is ongeneeslijk ziek en tegen alle verwachtingen in ontmoet ze Gus bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Langzaam maar zeker worden ze verliefd.

Opgelet, want dit is wel echt een tranentrekker. Sinds een paar weken is deze romantische dramafilm op de magische streamingdienst Disney+ te zien en wij vragen ons af of iemand het droog heeft weten te houden tijdens het kijken. Toch is dit zo’n sterke film dat iedereen hem eigenlijk aan zijn kijklijst toe zou moeten voegen.

4. Bridgerton (Netflix)

Deze serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.

Inmiddels is ook bekendgemaakt dat Bridgerton de meest bekeken Netflix Original-serie ooit is, dus dit is een absolute toptitel die liefhebbers van romantiek en een flinke portie erotiek in series zeker gezien moeten hebben. Overigens is recentelijk aangekondigd dat Bridgerton een tweede seizoen krijgt van Netflix.

Meer film- en serietips na het bingewatchen

Ben je fan van andere toptitels op Netflix of andere streamingdiensten in België? Neem dan ook eens een kijkje tussen de aangeraden films en series na Virgin River, na The Queen’s Gambit en na Lupin. Verder vind je op Streamwijzer in deze koude tijd ook 8 kijktips om het winterse weer mee door te komen. Zo ben je verzekerd van de ideale film of serie op jouw favoriete video on demand-platform!