Vervolgserie Sex and the City ‘And Just Like That’ aangekondigd, maar zonder Kim Cattral als Samantha

Liefhebbers van de populaire serie Sex and the City (1998-2004) krijgen vandaag het beste nieuws in tijden te horen. Drie van de vier hoofdrolspeelsters—Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis—keren namelijk terug voor een vervolgserie genaamd And Just Like That. Helaas zal het vierde karakter uit het kwartet van de cast, Samantha Jones (gespeeld door Kim Cattral), geen rol krijgen in de nieuwe serie.

And Just Like That: het vervolg op de populaire serie Sex and the City

Het vervolg op de populaire serie van eind jaren ’90 wordt geproduceerd door HBO en zal volgens de eerste berichten 10 afleveringen tellen, die elk ongeveer een half uur duren. De opnames staan gepland voor de lengte van 2021 en in de serie wordt een inkijkje gegeven in de nieuwste ontwikkelingen van de vriendinnen uit New York die inmiddels ongeveer 50 jaar zijn.

Rond middernacht op maandag 11 januari 2021 werd het goede nieuws via de social media kanalen van de drie actrices bekendgemaakt. In een tweet van Kristin Davis is bijvoorbeeld te lezen: “Alles is mogelijk… Het verhaal wordt vervolgd! ‘And Just Like That’ komt naar HBO Max.’

Sarah Jessica Parker laat in een post op Instagram weten dat ze zich “afvroeg waar de karakters nu in hun leven zijn.” Net als bij de tweet van Kristin Davis werd deze tekst vergezeld door een korte video die dienst als teaser voor de nieuwe vervolgserie.

Geen rol in de cast voor Kim Cattral als Samantha Jones

Helaas is er tot grote teleurstelling van fans geen rol weggelegd voor Kim Cattral, die in de serie de rol van Samantha Jones vervulde. Momenteel is ook nog niet bekendgemaakt waarom zij niet terug zal keren in de vervolgserie, maar wel is al bekend dat ze niet op de beste voet staat met de andere drie actrices.

Deze slechte verhouding bleek eerder al pijnlijk duidelijk toen Cattral reageerde op de vraag of zij graag mee zou werken aan een derde film van Sex and the City. Hierop antwoordde zij: “Ik kan je verzekeren dat ik nooit meer Samantha zal spelen.”

Waar en vanaf wanneer is And Just Like That online te kijken?

Aangezien de opnames in de lente van dit jaar van start gaan, is de verwachting dat de lancering van de nieuwe reeks afleveringen rond eind 2021 of begin 2022 op de planning staat. Hierover is echter nog niets officieel bekendgemaakt door de productiemaatschappij.

Daarnaast is natuurlijk de grote vraag waar And Just Like That te streamen zal zijn in België. Momenteel is Sex and the City namelijk niet in het aanbod van een streamingdienst in België opgenomen, wat het onwaarschijnlijk maakt dat de vervolgserie wel zal worden aangekocht.

Mogelijk zal HBO Max de serie in het exclusieve aanbod van de streamingdienst op willen nemen voor de uitrol in Europa, zodat meer mensen geneigd zijn om een abonnement op dit nieuwe video on demand-platform te nemen wanneer het eindelijk in België live zal verschijnen. Tot dat moment kan enkel nog nog naar HBO Max met een VPN worden gekeken.

Sex and the City streamen in België

Helaas is het dus niet mogelijk om Sex and the City op een streamingdienst in België te bekijken, maar de volledige DVD-box is wel hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl te bestellen. Verder zijn de twee films die uitgebracht zijn na de serie wel aangekocht door video on demand-diensten. Zo kun je Sex and the City: The Movie (2008) hier op Netflix bekijken en is Sex and the City 2 (2010) hier op Netflix te zien.