Overzicht: de ‘Shadow and Bone’ boeken van Leigh Bardugo waarop de populaire Netflix-serie gebaseerd is

Netflix heeft een gloednieuw kijkcijferkanon gelanceerd en sommigen noemen het nu al de ‘nieuwe Game of Thrones‘. Één ding wat zeker lijkt te zijn is dat de serie Shadow & Bone een mooie toekomst lijkt te hebben bij Netflix, nu veel fans hopen op de komst van een tweede seizoen of zelfs meer? Kun je niet wachten? Neem dan eens een kijkje in de 3 Shadow & Bone boeken van Leigh Bardugo waarop het verhaal van de serie gebaseerd is. Hieronder vind je de boeken in chronologische volgorde en waar je ze kunt bestellen.

Alle Shadow and Bone boeken van Leigh Bardugo in chronologische volgorde

Dit zijn alle 3 Shadow & Bone boeken van schrijfster Leigh Bardugo, waarop de populaire Netflix-serie gebaseerd is.

 1. Shadow and Bone

  → Bekijk direct hier op Bol.com
  → Bekijk direct hier op Amazon.nl

 2. Siege and Storm

  → Bekijk direct hier op Bol.com
  → Bekijk direct hier op Amazon.nl

 3. Ruin and Rising

  → Bekijk direct hier op Bol.com
  → Bekijk direct hier op Amazon.nl

Waar kun je de boeken bestellen?

Je kunt alle Shadow & Bone boeken hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl vinden. Soms is het mogelijk om een hardcover, paperback of pocket-versie van het boek te bestellen, terwijl het andere keren alleen mogelijk is om een digitale vorm als e-book of Kindle-boek in je winkelmandje te plaatsen. Ook zijn de boeken soms in het vertaalde Nederlands en soms in het originele Engels verkrijgbaar.

Informatie over Netflix-serie Shadow & Bone

Shadow and Bone is gebaseerd op de succesvolle Grishaverse-reeks van Leigh Bardugo. We treffen in Shadow and Bone een door oorlog verscheurde wereld aan waarin we kennismaken met de nederige soldaat en wees Alina Starkov. Zij heeft net een buitengewone kracht in zichzelf ontketend die de sleutel zou kunnen zijn tot de vrijheid van haar land. Door de levensgevaarlijke dreiging van de ‘Shadow Fold’ besluit Aline haar vertrouwde omgeving te verlaten en zich aan te sluiten bij de Grisha, een elitair leger met magische soldaten. Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten ontdekt ze dat bondgenoten en vijanden een en dezelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt in deze weelderige wereld. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Ze beseft dat er meer nodig zal zijn dan alleen wat magie om te kunnen overleven.

Titel: Shadow & Bone
Soort: Serie
Jaar: 2021
Duur: 1 seizoen
Categorie: Drama, Fantasy, Avontuur
Cast: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux
Bekijk: Stream direct op Netflix