‘Shadow and Bone’ seizoen 2 komt deze week naar Netflix

De tijd waarnaar Shadow and Bone-fans al jaren uitkijken is bijna aangebroken. Deze week keert de razendpopulaire fantasyserie namelijk terug naar Netflix, waar op donderdag 16 maart het gloednieuwe tweede seizoen verschijnt. Nog maar even en we komen dus eindelijk te weten hoe het verdergaat met Alina en Mal.

Dit kunnen we van ‘Shadow and Bone’ seizoen 2 verwachten

Deze week is het eindelijk tijd voor het tweede seizoen van de hitserie Shadow and Bone. In de nieuwe afleveringen volgen we uiteraard de hoofdpersonages Alina (Jessie Mei Li) en Mal (Archie Renaux) weer. Voor hen begint het gevaar nu pas echt. Generaal Kirigan (Ben Barnes) is namelijk terug en heeft nog meer krachten dan voorheen, onder meer omdat hij gesteund wordt door een nieuw leger van angstaanjagende schaduwmonsters. Alina en Mal moeten nieuwe bondgenoten verzamelen om het tegen hen op te kunnen nemen.

In 2021 waren de eerste afleveringen van de serie te zien en direct was dit een daverend succes. Zo noemde men het “de nieuwe Game of Thrones”, werd het massaal bekeken en beloonden kijkers het met hoge beoordelingen op IMDb en Rotten Tomatoes. Ook naar het tweede seizoen kijken een hele hoop mensen dus ontzettend uit. Hieronder bekijk je alvast de allereerste beelden.

Seizoen 2 komt op donderdag 16 maart naar Netflix

Het tweede seizoen bestaat wederom uit acht afleveringen en is vanaf donderdag 16 maart te streamen op Netflix. Doordat alle afleveringen tegelijkertijd live gezet worden, behoort bingewatchen zeker tot de mogelijkheden. Overigens is dit niet de enige grote titel die in maart naar Netflix komt. Zo komt de Vlaamse horrorthriller Noise op 17 maart naar de streamingdienst en is het op 31 maart tijd voor het zevende seizoen van hitserie Riverdale.

Veel mensen vragen zich trouwens ook af of er hierna nog een derde seizoen van serie volgt, maar helaas kunnen we hier nog geen antwoord op geven. Hoewel de kans wel groot is, is het nog niet officieel bekendgemaakt. Wordt dus vervolgd!

Verhaal en informatie van de serie

Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen.

TitelShadow and Bone
SoortSerie
Jaar2021-
Duur2 seizoenen
CategorieDrama, Fantasy
IMDb7,6 uit 91.000 stemmen
MakerEric Heisserer
CastJessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Danielle Galligan, Calahan Skogman, Sujaya Dasgupta, Simon Sears, Daisy Head, Zoë Wanamaker, Luke Pasqualino, Julian Kostov

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.