De nieuwe serie ‘Shôgun’ gaat vandaag van start op Disney+

Vandaag zijn de eerste twee afleveringen van de splinternieuwe serie Shôgun verschenen op Disney+. De historische dramaserie speelt zich af in het Japan van de zeventiende eeuw.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘Shôgun’

Shôgun speelt zich af in Japan tijdens het begin van een langdurige burgeroorlog. In deze turbulente periode worstelt de Japanse heer Yoshii Toranaga om te overleven terwijl zijn tegenstanders in de Raad van Regenten tegen hem samenspannen. De situatie neemt een onverwachte wending wanneer een Europees schip nabij een klein vissersdorpje aan de grond loopt en Toranaga de Engelse stuurman, John Blackthorne, ontmoet.

Blackthorne beschikt over cruciale informatie die Toranaga kan helpen de macht in zijn voordeel te keren en tegelijkertijd de invloed van zijn vijanden, waaronder jezuïetische priesters en Portugese handelaren, te ondermijnen.

Dit is het uitzendschema van seizoen 1

De eerste twee afleveringen van Shôgun zijn dus vandaag op Disney+ verschenen. Vanaf nu kun je iedere dinsdag op een gloednieuwe episode rekenen, tot de seizoensfinale op 23 april 2024. Dit levert het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Anjin”Dinsdag27 februari 2024
2“Servants of Two Masters”Dinsdag27 februari 2024
3“Tomorrow is Tomorrow”Dinsdag5 maart 2024
4“The Eightfold Fence”Dinsdag12 maart 2024
5“Broken to the Fist”Dinsdag19 maart 2024
6NNBDinsdag26 maart 2024
7NNBDinsdag2 april 2024
8NNBDinsdag9 april 2024
9NNBDinsdag16 april 2024
10NNBDinsdag23 april 2024

Meer informatie over de serie

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.

TitelShôgun
SoortSerie
Jaar2024
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Actie, Avontuur
CastHiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.