Shrek 5 | Nieuws, trailer en datum

Noem een paar iconische filmreeksen. Wij wachten wel… Dikke kans dat je direct denkt aan het Marvel Cinematic Universe, Star Wars of natuurlijk de fantastische Shrek-films! Veel fans van de populaire films zijn benieuwd of er ook een vijfde deel van de verhalen met onze favoriete groene oger zal volgen en of deze film op streamingdiensten in België te zien zal zijn. In dit artikel lees je wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Shrek 5!

Waar gaat het verhaal van Shrek 5 over?

Het grappige is dat de vijfde film van Shrek al klaar is, maar dat er momenteel nog steeds niets bekend is over het verhaal. Het script is al vijf jaar geleden afgemaakt, maar door continue uitstel van productie zijn er nog geen verdere stappen gemaakt. Het zou dus kunnen gaan om een reboot of origineel verhaal, maar wat we zeker weten is dat de originele cast eraan meewerkt.

→ Alle films van Shrek vind je hier 🍿

Wanneer komt Shrek 5 uit en waar zul je de film kunnen streamen?

Goed nieuws voor mensen wereldwijd met de veelgestelde vraag: is Shrek 5 confirmed of cancelled? De vijfde film uit de Shrek-reeks zal er in ieder geval komen en hij had al in 2020 geproduceerd moeten worden, waarna de release datum zou liggen in het eind van 2020. Helaas is de productie al een paar keer uitgesteld en heeft het Coronavirus nog eens extra roet in het eten gegooid. Het is nu dus waarschijnlijker dat de film in 2021 gemaakt wordt en vervolgens vanaf 2022 te zien zal zijn.

Waarschijnlijk zal de film eerst in de bioscoop te zien zijn, waarna hij op TVOD-diensten als Apple TV+ zal verschijnen. Vervolgens is het meest waarschijnlijke scenario dat de rechten worden aangekocht door Netflix of Amazon Prime Video. Dit zijn namelijk de streamingdiensten in België die momenteel de andere films in hun aanbod hebben. Het is onwaarschijnlijk dat de film op Disney+, omdat de productiemaatschappij geen onderdeel is van The Walt Disney Company.

→ Shrek (2001) is hier op Amazon Prime Video te zien 1️⃣

→ Shrek 2 (2004) is hier op Apple TV+ te bestellen 2️⃣

→ Shrek the Third (2007) is hier op Netflix 3️⃣

→ Shrek Forever After (2010) is hier op Netflix te zien 4️⃣

→ Hier op Bol.com en hier op Amazon.nl kun je ook voordelig alle Shrek-films op DVD of Blu-ray bestellen 💿

Komt er een Shrek 6 of is het vijfde deel het laatste van de filmreeks?

Momenteel is enkel bekend dat er een vijfde deel van de Shrek-reeks zal volgen, maar een zesde film is nog niet bevestigd of geannuleerd. Het is dus mogelijk dat Shrek 6 een feit wordt, maar hier weten we momenteel nog niets met zekerheid over te zeggen.

Welke teaser of trailer is er van Shrek 5?

Aangezien de vijfde film van Shrek nog in productie moet gaan, is er ook nog geen trailer beschikbaar. Wel kun je je alvast warm maken voor de komst van de volgende film met onze favoriete oger door de trailer van deel 4 te kijken.