Komt SkyShowtime ook naar België?

De Europese film- en seriewereld staat op zijn kop sinds de bekendmaking van een nieuwe streamingdienst: SkyShowtime. Dit video on demand-platform van Paramount Global en Comcast Corporation brengt een enorm aanbod van films en series met zich mee. Maar komt SkyShowtime ook naar België? En zoja, wanneer dan?

Nieuwe streamingdienst van Paramount Global en Comcast Corporation komt naar 20 Europese markten

Kijk je graag naar films en series van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+ en Showtime? Dan kun je als Europese streamer vanaf 2022 terecht bij SkyShowtime, de nieuwe joint venture-streamingdienst van de twee grote mediabedrijven Comcast Corporation en Paramount Global.

In totaal zullen 90 miljoen Europese huishoudens toegang krijgen tot het aanbod van de videodienst. Inmiddels zijn de eerste 20 landen al bekendgemaakt. Eerst ging SkyShowtime live in Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken op 20 september 2022, waarna Nederland (met een breed aanbod van films & series) en Portugal op 25 oktober 2022 volgen. Later zullen ook Spanje en Centraal- en Oost-Europa volgen met Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Hongarije, Kosovo, Kroatië, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.

Wanneer komt SkyShowtime dan naar België?

Het viel je vast al op: België wordt niet genoemd als een van de nieuwe landen waarin SkyShowtime gelanceerd wordt. Zo liepen we hier ook al de introductie van HBO Max mis en werd tevens Viaplay niet uitgebracht. Daarnaast moesten we eerder ook al bijna een jaar langer wachten op de première van Disney+ dan onze noorderburen.

Helaas in momenteel nog niet bekend of, en zoja wanneer, SkyShowtime live zal gaan in België. In een interview met SkyShowtime door onze collega’s van de Nederlandse redactie liet Henriette Skov, Regional General Manager van de streamingdienst in Noord-Europa, echter al weten dat er momenteel geen plannen zijn voor het uitrollen van de videodienst naar België (zie onderstaande statement). We zullen je via je mail op de hoogte houden zodra we meer te horen krijgen en natuurlijk laten we dit dan ook direct weten via onze website en social media kanalen.

“Nee, België is niet een van de markten waar de aandeelhouders een afspraak over hebben gemaakt.”
– Henriette Skov, Regional General Manager van SkyShowtime in Noord-Europa