Nederlandse oorlogsfilm ‘Slag om de Schelde’ staat vanaf vandaag op Netflix

Netflix heeft bekendgemaakt dat de gloednieuwe Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde een paar maanden na de bioscooprelease in streamingpremière zal gaan op hun video on demand-platform: op 15 oktober 2021. Met een budget van 14 miljoen euro is de oorlogsfilm na Zwartboek de duurste Nederlandse productie aller tijden. Door de gesloten bioscopen vanwege het Coronavirus werd de release datum uitgesteld. Netflix is co-producent van De Slag om de Schelde.

Film over De Slag om de Schelde op Netflix in België

Netflix heeft moeten wachten tot de film heeft kunnen draaien in de bioscoop voordat De Slag om de Schelde vertoond mag worden op de streamingdienst. Dat zou na het opnieuw openen van de bioscopen nog wel een aantal weken kunnen duren. De film zal exclusief op Netflix verschijnen, waardoor abonnees van diensten als Disney+ en Amazon Prime Video de film niet kunnen streamen.

Vanaf 15 oktober 2021 is ‘De Slag om de Schelde’ te zien op Netflix

In een tweet van @NetflixNL werd op 13 september 2021 eindelijk bekendgemaakt wanneer de populaire oorlogsfilm op de streamingdienst zou verschijnen. Samen met de trailer van de film deelde het video on demand-platform het nieuws dat De Slag Om De Schelde vanaf 15 oktober 2021 kan worden bekeken op Netflix.

Verhaal, details en trailer van de film

Een Nederlandse film over drie jongeren: een Britse zweefvliegpiloot, een Nederlandse jongen die aan de Duitse kant vecht en een Nederlands vrouwelijk verzetslid; speelt zich af rond de Slag om de Schelde. Hun keuzes zijn verschillend, hun doel is hetzelfde: vrijheid.

Jaar: 2020
Soort: Film
Categorie: Drama, Oorlog
IMDb: 7,5 uit 2.300 stemmen
Budget: $14,000,000
Duur: 2 uur en 4 minuten
Regisseur: Matthijs van Heijningen Jr.
Cast: Gijs Blom, Jamie Flatters, Susan Radder, Jan Bijvoet, Tom Felton