‘A Small Light’ vertelt het verhaal van Miep Gies en Anne Frank en is vanaf morgen te zien

Er zullen weinig mensen zijn die Anne Frank niet kennen, maar de naam Miep Gies doet misschien minder vaak een belletje rinkelen. Toch was zij tijdens de Tweede Wereldoorlog én daarna erg belangrijk voor het verhaal van de familie Frank. Zij maakte namelijk de levensgevaarlijke beslissing om de familie te beschermen tegen de nazi’s en zorgde er later voor dat het welbekende dagboek uitgegeven werd. Haar bijzondere verhaal is vanaf morgen te zien in de gloednieuwe serie A Small Light op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Het bijzondere verhaal van Miep Gies in ‘A Small Light’

Miep Gies speelde een cruciale rol in het verhaal van de familie Frank. Als secretaresse van Otto Frank besloot ze de familie namelijk verborgen te houden voor de nazi’s, met gevaar voor haar eigen leven. Samen met haar man Jan zorgde ze twee jaar lang voor de acht onderduikers in het Achterhuis. Later vond Miep ook het dagboek van Anne Frank, bewaarde het en zorgde ervoor dat Otto Frank het kon delen met de rest van de wereld.

De serie A Small Light vertelt dit belangrijke verhaal vanuit haar perspectief en dit iets wat tot op heden vaak onderbelicht is gebleven. De rol van Miep wordt gespeeld door Bel Powley (bekend van The Diary of a Teenage Girl) en de serie is gemaakt door National Geographic. Joan Rater en Tony Phelan, die ook meewerkten aan Grey’s Anatomy, zijn de executive producers van de serie.

‘A Small Light’ is vanaf morgen te zien op Disney+

De gloednieuwe serie A Small Light komt morgen, op dinsdag 2 mei, naar Disney+. Je kunt dan direct naar de eerste twee afleveringen kijken. Vervolgens komen hier de komende drie dinsdagen steeds twee afleveringen bij, wat al met al zorgt voor een seizoensfinale op 23 mei. Dit levert het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“Pilot”Dinsdag2 mei 2023
2“Welcome to Switzerland”Dinsdag2 mei 2023
3“Motherland”Dinsdag9 mei 2023
4“The Butterfly”Dinsdag9 mei 2023
5“Scheissfeld”Dinsdag16 mei 2023
6“Boiling Point”Dinsdag16 mei 2023
7“What Can Be Saved”Dinsdag23 mei 2023
8“Legacy Dinsdag23 mei 2023

Meer informatie over de serie

A Small Light gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.

TitelA Small Light
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Historisch
MakersJoan Rater, Ton Phelan
CastBel Powley, Joe Cole, Amira Casar, Billie Boullet, Ashley Brooke, Liev Schreiber

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.