Netflix maakt bekend hoe bizar veel mensen de hitserie Squid Game hebben gezien

Iedereen was dol op de beeldschone speler 067 en wie hoopte er nou niet dat speler 456 er met de prijzenpot vandoor ging? Toch is er nog één anders zeer populair karakter uit Squid Game op Netflix: speler 101. De rol van de geniepige Jang De­ok-Su wordt gespeeld door Heo Sung-tae, een acteur die nu online de kijkers bedankt omdat ze hem “miljonair” hebben gemaakt.

Speler 101 (Heo Sung-tae) uit Netflix-serie ‘Squid Game’ bedankt volgers voor “miljonair” maken

Natuurlijk worden acteurs goed betaald, maar voor een gloednieuwe serie kun je niet meteen verwachten dat een Zuid-Koreaanse acteur miljoenen vangt voor zijn optreden. Wat bedoelt Heo Sung-tae dan in zijn post waarin hij poseert met een bosje bloemen en schrijft: “Dank dat jullie me een miljonair hebben gemaakt ♡”?

Een paar weken geleden had Heo Sung-tae nog een relatief klein aantal volgers. Met zijn kattenfoto’s haalde hij soms enkele duizenden likes binnen, maar daar bleef het bij. Door de wereldwijde populariteit van Squid Game is zijn aantal volgers echter gestegen naar inmiddels ruim 1,8 miljoen. Nu is hij dus “miljonair” geworden door de serie.

Zijn volgers kunnen de grappige caption wel waarderen. Met alleen deze ene post heeft hij dan ook alweer dik 1,2 miljoen likes binnen weten te harken. Dat is zeker niet gek gespeeld!

Ook speler 067 is miljonair geworden: van 400.000 naar 19 miljoen volgers

Eerder schreven we ook al over de geliefde Zuid-Koreaanse actrice HoYeon Jung die de rol van Speler 067 in Squid Game. Zij heeft het nog bonter weten te maken in toename aan volgers dan Heo Sung-tae. De Koreaanse vrouw is model en actrice van beroep. Ze was al buitengewoon succesvol, maar door haar rol in Squid Game heeft haar carrière nog een extra boost gekregen. In een paar weken tijd is haar Instagram-account gegroeid van 400.000 volgers naar ruim 19 miljoen (!) volgers!

Verhaal, informatie en trailer van ‘Squid Game’

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals ‘Rood Licht, Groen Licht’, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

TitelSquid Game
Jaar2021
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalKoreaans
GenreMisdaad, Drama, Mystery, Thriller
IMDb8,3 uit 80.000 stemmen
RT Tomatometer93% uit 28 recensies
RT Audience Score86% uit 1.027 stemmen
MakerHwang Dong-hyuk
CastLee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon, Wi Ha-jun, Oh Young-soo, Heo Sung-tae, Kim Joo-ryoung, Anupam Tripathi, Lee You-mi
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix