Star Trek universum definitief uitgebreid met vierde film

Star Trek keert terug! Dit is nieuws waar de fans van de populaire rebootreeks lang op hebben gewacht. De aankondiging van de nieuwe film Star Trek 4 werd tijdens de Paramount’s Investors Day Presentation onthuld door Star Trek– en Star Trek: Into Darkness-regisseur J.J. Abrams. Naar verwachting zal Matt Shakman, bekend van de Marvel Studios’ Disney+ serie WandaVision, de film gaan regisseren. Ook werd bekend gemaakt dat de studio in ieder geval in gesprek is met Chris Pine om terug te keren als James T. Kirk.

Paramount mikt voor Star Trek 4 weer op originele cast

Volgens berichten hoopt Paramount Pictures de cast van de eerste drie delen, waaronder Zachary Quinto (American Horror Story), Zoe Saldana (Guardians of the Galaxy), Karl Urban (The Boys), John Cho (Cowboy Bepop) en Simon Pegg (Hot Fuzz), te herenigen als de crewleden van de Starship Enterprise. Over de cast is echter nog niks officieels bevestigd. Zodra wij hier meer over weten, zullen wij dit via onze website en social media kanalen bekendmaken.

De eerste drie films in de reeks Star Trek, Star Trek Into Darkness en Star Trek Beyond zijn overigens op het moment van schrijven op Netflix te bekijken in België, maar de series Picard en Lower Deck staan op Amazon Prime Video heeft de films in haar aanbod opgenomen.

Reboot en alternatieve tijdslijn, hoe zit dat nou eigenlijk?

In de eerste film in de reboot reeks van J.J. Abrams is een verhaallijn geïntroduceerd waarmee het mogelijk werd om de oorspronkelijke serie te rebooten met een nieuwe cast, zonder hierbij de originele tijdslijn te verstoren. Hoe dit nou precies zit? Dat gaan wij hier natuurlijk niet verklappen. Wel heeft het een frisse wind door het Star Trek universum laten waaien, wat een drietal nieuwe films vol actie en sensatie opleverde.

Vertraging productie Star Trek 4 en de wens van Quentin Tarantino om te regisseren

In 2017 kwamen er berichten dat Quentin Tarantino interesse had om een Star Trek film te regisseren. Ook Paramount toonde hierin interesse en er werd door de studio en Tarantino aan een filmscript gewerkt. Helaas kwam in 2019 het bericht dat de samenwerking tussen de twee partijen onsuccesvol was geëindigd en kwam daarbij een toekomstige Star Trek film voorlopig op de plank te liggen.

Stark Trek 4: verhaal, release datum en informatie

Vervolg op Star Trek Beyond (2016). Volgens berichten gaat de productie van Star Trek 4 eind 2022 van start. De voorlopige releasedatum van de film staat gepland voor 2023. Vooralsnog worden alle details rondom het verhaal strikt geheim gehouden.

TitelStar Trek 4
SoortFilm
Jaar2023 (verwacht)
CategorieSci-Fi, Actie, Avontuur
MakerMatt Shakman

Bekijk hieronder de trailer voor de meest recente film in de reeks—Star Trek Beyond (2016)—om alvast in de stemming te komen.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.