De nieuwe streamingdienst Disney+: wat weten we tot nu toe?

Disneyfilms: wie is er niet mee opgegroeid? Wegdromen bij Aladdin of Assepoester, of op het puntje van je stoel bij de Avengers films. Sinds 12 november 2019 biedt de nieuwe streamingdienst Disney+ in Nederland de mogelijkheid om je helemaal onder te dompelen in alles wat Disney te bieden heeft. In België is de lanceerdatum 15 september 2020. Wat weten we behalve dat tot nu toe over de nieuwe streamingdienst?

Kosten van streamingdienst Disney+

Het abonnement gaat 6,99 euro per maand en 69,99 euro per jaar kosten, zoals je in dit artikel van Streamwijzer al kon lezen. Daarmee wordt de prijs dus vergelijkbaar met dat van Netflix en Amazon Prime Video, en dus kan Disney+ flink gaan meeconcurreren.

Disney+ aanbod

Een deel van de films op de nieuwe streamingdienst Disney+

Dombo, Alladin, Toy Story, de Lion King, Finding Nemo, High School Musical, Bambi, Avengers: Endgame… De lijst met films is enorm. Er zullen 500 Disney films op de streamingsdienst worden gezet, en dus kunnen Disneyfans hun hart ophalen.

Ook liefhebbers van series worden niet bespaard. Zo zullen Kim Possible, Ducktales, Malcolm in the Middle, the Simpsons op Disney+ verschijnen. En nog tientallen meer series, want er zullen in totaal 7500 afleveringen gelanceerd worden.

Bovendien zal Disney+ verschillende “Disney+ Originals” gaan publiceren, zoals bijvoorbeeld:

  • The Mandalorian: een live-action Star Wars serie over een jonge en eenzame pistoolvechter, vlak na de gebeurtenissen van de originele Star Wars trilogie.
  • High School Musical: The Musical: The Series: deze tien-afleveringen lange serie spelt zich af op het “echte” East-High, waar de originele High School Musical gefilmd is. Het volgt een groep studenten die naar de openingsavond van hun eerste schoolproductie toeleven.
  • Diary of a Female President: een serie over een Cubaans-Amerikaans meisje die de toekomstige president van Amerika wil worden. We volgen haar leven op school. Onder andere Gina Rodriguez (van de serie Jane the Virgin) is producer van de serie.
  • The Falcon and the Winter Soldier: een Marvel serie met de bekende boogschutter in de hoofdrol.
  • Loki: Tom Hiddleston kruipt weer in de huid van Loki, de adoptiebroer van Thor.
  • Monsters at Work: een serie die de personages van Monsters, Inc. volgt, zes maanden na de gebeurtenissen in de film.
  • Be Our Chef: een familiekookshow met een Disney-tintje.
  • The Phineas and Ferb movie: de stiefbroers Phineas en Ferb, samen met hun zus Candace, Perry het Vogelbekdier en hun vrienden gaan weer op avontuur in deze film.

Meer informatie over Disney+ Originals vind je hier.

Kwaliteit van Disney+

De nieuwe streamingdienst onthulde dat alle content een 4K pixelresolutie heeft, met HDR-ondersteuning. In andere woorden: een erg hoge kwaliteit. Ook met de audio-kwaliteit van Disney+ is het niet mis, namelijk Dolby Vision en Dolby Atmos.

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws over Disney+.