Zo kijk je de Super Bowl 2021 via een legale gratis live stream

Liefhebbers van American football zijn helemaal in hun nopjes met de komst van de Super Bowl 2021 (ook bekend als de 55e Super Bowl of Super Bowl LV). Ondanks het vreemde jaar met de uitbraak van de Coronacrisis, zullen er toch nog 22.000 supporters aanwezig zijn om van dit grootse sportevenement te genieten. Gelukkig is het met een goede VPN verbinding mogelijk om gratis online naar een live stream van de Super Bowl 2021 te kijken. Hieronder leggen we uit hoe dat precies werkt en welke VPN-aanbieders we hiervoor aanraden.

Wat is de Super Bowl 2021 en wanneer is de uitzending?

In de nacht van 7 februari 2021 op 8 februari 2021 zal de Super Bowl van dit jaar worden gehouden, de 55e sinds het begin van de competitie. Dit is de finale van American Football in de Verenigde Staten, waarin de kampioen van de AFC (American Football Conference) en de NFC (National Football Conference, tegen elkaar spelen. Deze professionele competities vallen allebei onder de NFL (National Football League), wat het organiserend orgaan van de Super Bowl 2021 is.

Om 00:30 Belgische tijd is de aftrap van de Super Bowl 2021, waarna de wedstrijd na verwachting ongeveer tot 04:00 uur ‘s nachts zal duren. Rond 02:00 uur zal er echter een langdurige onderbreking zijn voor de Halftime Show. In Amerikaanse tijden gaat het hier om 18:30 Eastern Time (dus 00:30 Belgische tijd) voor de aftrap.

Teams

De Super Bowl 2021 wordt gespeeld door de Kansas City Chiefs (kampioen van de AFC) tegen de Tampa Bay Buccaneers (kampioen van de NFC). Het stadion is het Raymond James Stadium in Tampa (Florida), waardoor de Tampa Bay Buccaneers het eerste team ooit is dat de Super Bowl in haar eigen stadion zal spelen.

Halftime Show

Elk jaar is het weer een groot feest op de helft van de wedstrijd, wanneer er een gigantisch optreden wordt georganiseerd op het midden van het veld. Dit jaar zal dat rond 02:00 uur Belgische tijd worden gedaan door niemand minder dan The Weeknd.

Overigens wordt America The Beautiful voor de show gespeeld door R&B-zanger H.E.R. en zullen Eric Church en Jazmine Sullivan het traditiegetrouwe The Star-Spangled Banner verzorgen.

Commercials

Ook de reclamespotjes tussendoor zijn een traditie geworden bij de Super Bowl. Doordat het spel bij American football zo vaak stil ligt, is er meer dan genoeg ruimte om tussendoor commercials uit te zenden. Bovendien worden hiermee ruim 100 miljoen kijkers bereikt, waarin nog niet meegerekend is dat er mensen van over de hele wereld meekijken naar deze leuke commercials.

De Super Bowl 2021 wordt dan ook weer als uitgelezen kans aangegrepen door gigantische bedrijven om hun miljoenen aan marketingbudget erdoorheen te knallen met waanzinnige commercials. Vaak worden er ook nieuwe trailers van films en series vertoond als reclame, maar dit jaar kunnen we waarschijnlijk ook wel wat slimme inhakers op de Coronacrisis verwachten.

Wordt de finale van het NFL American Football-seizoen op TV uitgezonden?

Jazeker, de Super Bowl 2021 is gewoon op de televisie te zien. Wel zul je hiervoor mogelijk extra zenderpakketten aan moeten schaffen. Je kunt op de website van jouw televisie aanbieder ontdekken wat de mogelijkheden van zulke pakketten binnen jouw abonnement zijn.

In Nederland wordt op de zender ESPN de Super Bowl 2021 live uitgezonden vanaf 00:00 uur Nederlandse tijd en in België neemt Eleven Sports de uitzending voor zijn rekening.

Hoe kun je gratis en legaal online via een live stream de Super Bowl 2021 kijken?

Veel liever kijken de meeste mensen echter online naar de Super Bowl 2021. Gelukkig is dat gewoon mogelijk en het is ook nog eens heel erg simpel. Door met een Virtual Private Network te verbinden met buitenlandse zenders kun je namelijk gratis en legaal de live stream van hoge kwaliteit gebruiken. Op de live streams in bepaalde landen is namelijk een vereiste dat je apparaat (laptop, mobiel, computer, etc.) zich in het betreffende land bevindt, maar met een goede VPN kun je die restrictie omzeilen. De beschikbare zenders hiervoor zijn:

 • Verenigde Staten: CBS All Access
 • Verenigd Koninkrijk: BBC iPlayer, BBC Sport website, BBC mobile app
 • Australië: 7plus (TIP: gratis!)
 • Canada: DAZN

Wij raden dus aan met de Australische legale stream 7plus te verbinden, omdat deze gratis zorgt voor een perfecte verbinding van de finale van de American Football-wedstrijd. Als je liever de Amerikaanse stream wilt, kun je daar echter ook mee verbinden. Zo krijg je bijvoorbeeld ook alle Amerikaanse commercials mee.

In slechts 3 stappen leggen we hieronder uit hoe je direct begint met streamen via 7plus. Je kunt dit ook op de andere eerdergenoemde streams toepassen. Stap voor stap:

 1. Ga direct naar Surfshark om een goede VPN te nemen. Deze kun je later ook gebruiken om films en series met een VPN te streamen en het is qua prijs/kwaliteit een ijzersterke deal.
 2. Bezoek vervolgens 7plus om de wedstrijd op te zoeken zodra deze gestart is.
 3. Begin direct met kijken! Heel veel kijkplezier gewenst met de Super Bowl 2021! 🏈

Zo simpel is het dus. We hopen dat je met deze informatie direct kunt beginnen met streamen. Overigens raden wij het gebruik van een gratis VPN af om meerdere redenen, zoals hieronder in het artikel duidelijk uitgelegd is. Als je verder leest, krijg je ook nog meer informatie over de beste VPN-aanbieders van dit moment en de voordelen van zo’n Virtual Private Network.

Wat is de beste aanbieder voor een VPN voor de Super Bowl 2021?

Er zijn veel verschillende soorten en prijzen bij VPN-aanbieders, maar voor de zekerheid raden wij je altijd aan om voor één van de meest betrouwbare een veelgebruikte aanbieders te kiezen. De beschikbaarheid van servers is er ruim, de klantenservice is er goed en je beschermt je data zo goed mogelijk. Een aantal van deze aanbieders zijn ExpressVPNNordVPN, SurfShark, PrivateInternetAccess, PureVPN en VPN Nederland. Zij voldoen aan veel van de belangrijkste punten om op te letten bij een VPN verbinding:

 • Snelle servers in belangrijke locaties: streamen vanuit het land naar jouw keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder gebruik maakt van servers in dat land. Dat is dus een belangrijke afweging bij het kiezen van je VPN.
 • Gebruiksvriendelijke interface: gebruikers willen natuurlijk dat een VPN makkelijk ingesteld kan worden. Zo kunnen ze met een goede VPN-aanbieder eenvoudig een uitzendland kiezen, ook als ze geen techneuten zijn.
 • Gratis proefperiode: bij sommige VPN-aanbieders kun je eerst gratis de verbinding testen voor je een vast abonnement afsluit.
 • Garantie: mocht een VPN niet naar toebehoren werken, dan wil je graag je geld terug. De meest betrouwbare VPN-aanbieders bieden zo’n ‘niet goed geld terug’-garantie.
 • Goede verbindingen en snelheid: de beste VPN-verbindingen zijn razendsnel, maar de slechtere VPN-aanbieders doen er soms veel te lang over om een pagina te laten laden.

1. Surfshark – Beste prijs/kwaliteit, nu tijdelijk vanaf €2 per maand

De absolute nummer 1 uit deze lijst met topaanbieders is de razendsnelle en tegelijkertijd spotgoedkope Surfshark! Vanaf slechts €2 per maand kun je al een premium abonnement krijgen. Hoe lang ze deze prijs aan kunnen houden, is nog maar de vraag. Daarom is onze tip om deze aanbieder zo snel mogelijk uit te proberen. Je hebt meer dan genoeg keuze uit servers wereldwijd en krijgt een ijzersterke verbindingskwaliteit voor je prijs.

2. NordVPN – Beste mobiele aanbieder

Deze verbinding is onder velen bekend. Dat komt niet alleen doordat het een aanbieder is die door reclame populair is geworden, maar ook door de prijs. Zo is een abonnement momenteel €10.63 per maand, maar die prijs wordt sterk verlaagd bij een abonnement van één of drie jaar. Zo wordt de maandprijs door een jaarabonnement €6.22 per maand en door een driejaarsabonnement slechts €3.31 per maand.

3. ExpressVPN – Beste snelheid

Dit is een aanbieder die vaak net een tandje duurder is dan andere VPN-providers, maar absoluut bekend staat om de goede kwaliteit. Met een ruime beschikbaarheid in servers en goede gebruiksvriendelijkheid is dit ook absoluut een aanrader. Een abonnement kost nu $12.31 per maand, maar een halfjaarsabonnement verlaagt die prijs naar $9.50 per maand en een jaarabonnement naar $6.67 (€5.72) per maand.

Is het gebruik van een VPN om naar de Super Bowl 2021 te kijken illegaal?

Laten we je direct gerust stellen: het gebruik van een VPN verbinding is niet illegaal. Doordat dit soort verbindingen bestaat, wordt gezorgd dat mensen zich veilig op het internet kunnen begeven. Let wel op: we hebben het hier over België en vergelijkbare Westerse landen. Er zijn landen (veelal met dictatoriale regimes of zeer autoritaire overheden) waar dit anders is en waar technologische barrières of wetten zijn die het gebruik van VPN tegengaan. Bij ons zijn bekende landen hiervoor momenteel China, Iran, Irak, Oman, Rusland, Wit-Rusland, Turkije, Uganda, Verenigde Arabische Emiraten en Venezuela.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om naar de Super Bowl 2021 te kijken?

Het is mogelijk om een gratis VPN af te sluiten, maar daar zit een flinke kanttekening aan. Achter deze beveiligde verbindingen zitten bedrijven die erop gebouwd zijn om winst te maken. Als zij geen geld kunnen verdienen aan de abonnees van een verbinding, waar zullen zij dan hun inkomsten door behalen?

Over het algemeen geldt de regel: betaal je niet voor een online dienst, dan betaal je ofwel met je data, ofwel met een upgrade die uiteindelijk essentieel blijkt. Bekijk daarom de beste VPN aanbieders en kies er één die past bij jouw voorkeuren en budget.

Overigens gebeurt het dikwijls dat gebruikers een gratis VPN kiezen en deze vervolgens niet voor Super Bowl 2021 livestreams kunnen gebruiken. Dit kan voorkomen doordat je geen toegang hebt tot servers in die specifieke landen. Bij gratis VPN’s is het aanbod van servers meestal een stuk gelimiteerder dan bij betaalde VPN verbindingen.


Let op: het gebruik van een VPN om sport te streamen is niet illegaal, maar het kan in strijd zijn met gebruikersvoorwaarden van aanbieders. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met ‘terms and conditions’ niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.