Hitfilm ‘The Menu’ staat vanaf vandaag op Disney+

De gloednieuwe satirische horrorfilm The Menu bleek in het najaar van 2022 een groot succes te zijn en ontving lovende recensies. Veel kijkers noemden het zelfs “een van hun favoriete films van het jaar”. Als je de film gemist hebt of hem nog een keer wilt zien, kun je vanaf vandaag op Disney+ terecht. De streamingdienst heeft de film op woensdag 11 januari toegevoegd aan haar aanbod.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘The Menu’ staat vanaf 11 januari op Disney+

Disney+ heeft The Menu op 11 januari 2023 toegevoegd aan haar aanbod. Dit is 48 dagen na de bioscooppremière op 24 november 2022 en dus in lijn met de gebruikelijke releaseperiode van de streamingdienst.

Het duurt de laatste tijd namelijk gemiddeld 49 dagen voordat Disney+ bioscoopfilms van eigen filmstudio’s aan haar aanbod toevoegt. The Menu werd gemaakt door 20th Century Studio’s en is daarom ook al na een dikke zeven weken te streamen. Dit is niet de enige nieuwe titel die de streamingdienst vandaag live zet. Zo kunnen we ook naar de eerste aflevering van de gloednieuwe serie Welcome to Chippendales met Eternals-ster Kumail Nanjiani kijken.

Waar gaat ‘The Menu’ over?

In The Menu volgen we Margot en Tyler. Zij reizen af naar een afgelegen eiland om in het exclusieve restaurant Hawthorn te dineren. Margot voelt zich er niet echt thuis, maar Tyler kan zijn geluk niet op tussen de speciaal geselecteerde gasten en bij de wereldberoemde chef-kok Julian Slowik. Langzaam begint tot Margot echter het besef door te dringen dat het menu een aantal schokkende verrassingen bevat.

Over het plot gaan we verder niks verklappen, want het is het beste als je de film zo veel mogelijk over je heen laat komen. De hoofdrollen worden gespeeld door Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult. Fiennes is natuurlijk vooral bekend als Harry Potter‘s Voldemort. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Verhaal en informatie van de film

Een stel (Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult) vertrekt naar een eiland om aldaar te eten in een zeer exclusief restaurant, waar de chef (Ralph Fiennes) een fenomenaal menu heeft samengesteld, dat wat schokkende verrassingen bevat.

TitelThe Menu
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 47 minuten
TaalEngels
CategorieThriller, Komedie
RegisseurMark Mylod
CastRalph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.