Zo kijk je The Passion 2021 (Roermond) online vanuit het buitenland

Pasen 2021 is weer op komst en natuurlijk wil jij dolgraag het prachtige verhaal van Pasen meemaken. Doordat je The Passion 2021 online vanuit het buitenland kijken kunt, hoef je niets te missen of later terug te kijken. Als je bijvoorbeeld in België woont, kun je gewoon live meekijken, maar ook terugkijken blijft mogelijk. In dit artikel vind je hoe je vanuit het buitenland de uitzending van donderdag 1 april om 20:35 uur kunt streamen of. Ook vind je wie er in de cast zitten dit jaar en wat het thema is. Fijn Pasen!

Vanuit het buitenland met een VPN naar The Passion kijken

Woon je buiten Nederland of ben je er tijdelijk en zou je graag naar The Passion kijken? Dan kan het zijn dat de uitzending door geografische restricties niet toegankelijk is voor jou. Bijvoorbeeld vanuit België kan het kijken wat moeilijk gaan. Dat is natuurlijk balen, maar gelukkig is het heel eenvoudig te verhelpen met een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network)—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van The Passion 2021 vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN voor maar €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar The Passion bij NLZIET of naar de livestream van NPO 1 en begin met kijken! 🍿

De cast, tijd en het thema van The Passion 2021 in Roermond

Op donderdag 1 april vanaf 20:35 uur te zien op NPO 1. De uitzending zal op deze tijd beginnen en duren tot 22:20 uur, dus met een totale speeltijd van 1:45 uur. In 2020 gooide de Coronacrisis roet in het eten van het live-evenement The Passion in Roermond, maar dit jaar wordt het over gedaan binnen de bestaande Coronamaatregelen. Zo wordt het lijdensverhaal van Jezus opnieuw verteld met mooie muziek van bekende Nederlanders. De hoofdrollen worden dit jaar vertolkt door Freek Bartels, Rob Dekay, Trijntje Oosterhuis en Leo Alkemade:

  • Freek Bartels is Jezus Christus
  • Trijntje Oosterhuis is Maria
  • Rob Dekay is Judas
  • Tygo Gernandt is Pontius Pilatus
  • Leo Alkemade is Petrus
  • Anita Witzier is de verslaggever
  • Humberto Tan is de verteller

Het thema is dit jaar “Ik Ben Er Voor Jou”. Helaas zal er geen publiek aanwezig zijn bij het evenement vanwege de Coronamaatregelen. De KRO-NCRV organiseert zoals elk jaar de voorstelling van The Passion en opnieuw worden er allerlei mooie nummers in het stuk verwerkt, waaronder voor het eerst ook Nederlandse vertalingen van Engelse muziek.


Let op: het gebruik van een VPN om films en series te streamen is niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.