Amazon Prime Video lanceert dé sci-fi hitserie van dit moment: ‘The Peripheral’

Ben je gek op de sciencefictionserie Westworld? Dan is deze kijktip echt wat voor jou. Sinds gisteren kijk je namelijk op Amazon Prime Video naar de gloednieuwe serie The Peripheral, van de makers van Westworld. Deze sci-fi serie met Chloë Grace Moretz in de hoofdrol tikt nu al de 8,4 op IMDb aan en belooft waanzinnig spannend te worden.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat ‘The Peripheral’ over?

De hoofdrol in The Peripheral wordt gespeeld door Chloë Grace Moretz. Je kunt haar kennen van CarrieKick-Ass of Bad Neighbours 2. Andere acteurs die meespelen zijn Gary Carr (21 Bridges), Jack Reynor (Transformers: Age of Extinction) en Julian Moore-Cook (Peaky Blinders). Onder de makers scharen zich ook aardig wat indrukwekkende namen, waaronder Lisa Joy, Jonathan Nolan en Athena Wickham (alle drie betrokken bij de geprezen serie Westworld).

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2032 en we volgen hierin het leven van Flynne Fisher. Zij is een meisje dat samen met haar broer en haar doodzieke moeder in een klein stadje in de Blue Ridge Mountains woont. De enige manier om aan het dagelijks leven te ontsnappen en wat geld te verdienen, is door videogames te spelen. Het begint allemaal als ze een nieuwe simulatie mag uittesten die zich afspeelt in het Londen van 2099. Al snel blijkt dat er in deze toekomstige wereld duistere geheimen schuilen waar Flynne zeker niet achter had mogen komen—en dat ze hier ook in het heden zichzelf én haar familie mee in gevaar breng.

‘The Peripheral’ is op 21 oktober van start gegaan op Amazon Prime Video

Enthousiast geworden? De serie is sinds vrijdag 21 oktober exclusief te zien op Amazon Prime Video in België. Hier zijn de eerste twee afleveringen verschenen en daar komt iedere vrijdag een nieuwe episode bij. In totaal verschijnen er acht afleveringen, waardoor de laatste te zien zal zijn op 2 december. Hieronder vind je de eerste beelden om alvast in de stemming te komen.

Meer informatie over de serie

TitelThe Peripheral
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieSciencefiction, Drama, Actie
RegisseursAlrick Riley, Vincenzo Natali
CastChloë Grace Moretz, Jack Reynor, Gary Carr

Synopsis: Amazon Prime Video