The Wheel of Time seizoen 2 op Amazon Prime Video | Nieuws, trailer en datum

Amazon’s gloednieuwe fantasyserie The Wheel of Time op Prime Video is gebaseerd op de gelijknamige fantasy romans van Robert Jordan. De verwachtingen waren torenhoog en de fantasyserie bleek uit te groeien tot de best bekeken Original serie van de streamingdienst aller tijden. Wordt dit de nieuwe Game of Thrones? En hoe zit het met het vervolgseizoen? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt The Wheel of Time seizoen 2 op Amazon Prime Video? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Wanneer komt The Wheel of Time seizoen 2 op Amazon Prime Video in België?

Meestal laat Amazon Prime Video pas na een paar weken of maanden weten of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Het verlengen of cancellen van een serie is meestal gebaseerd op een afweging van productiekosten en kijkcijfers. Bij TWOT zat dit echter helemaal anders.

Al vóórdat de eerste aflevering van de serie gelanceerd werd, was door Amazon bekendgemaakt dat er een tweede seizoen zou volgen. Nog beter nieuws: de helft van het filmen was bij de bekendmaking in november 2021 al afgerond. De kans is dus groot dat we dit keer niet zo lang zullen hoeven te wachten op de nieuwe afleveringen.

Toch leert de ervaring dat ‘niet zo lang’ meestal alsnog meerdere maanden tot een jaar in beslag neemt, vooral bij een serie die zo duur is wat betreft productiekosten en zo’n gigantisch publiek bereikt. De kans is dus groot dat S2 van The Wheel of Time ergens tegen het einde van 2022 naar Amazon Prime Video zal komen, maar hierover is nog niets officieel bekendgemaakt. We houden je via je mail op de hoogte zodra we meer weten.

Waar gaat het verhaal van The Wheel of Time over?

The Wheel Of Time is één van de populairste fantasy-series aller tijden en er zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken van de serie verkocht. Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat en waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben.

Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, wanneer ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

TitelThe Wheel of Time
SoortSerie
Jaar2021
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb7,3 uit 59.000 stemmen
MakerRafe Judkins
CastRosamund Pike, Daniel Henney, Josha Stradowski, Madeleine Madden, Zoe Robins, Marcus Rutherford, Maria Doyle Kennedy, Jan Petrina, Roman Dvorak
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Waar kun je The Wheel of Time online kijken in België?

Mocht je je afvragen of je ook via Netflix, Disney+ of een andere streamingdienst van de afleveringen van The Wheel of Time kunt genieten, dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Amazon heeft veel geld in de ontwikkeling van deze Original serie gestoken en is van plan om er veel nieuwe abonnees mee naar haar video on demand-platform Prime Video te trekken. Het is dan ook alleen mogelijk om daar online naar TWOT te kijken.

Komt er een The Wheel of Time seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Momenteel is nog niet bekend of er ook een derde deel van The Wheel of Time zal volgen, aangezien ook de komst van S2 nog maar net officieel bevestigd is. Bij nieuws zal het direct op Streamwijzer’s website en social media kanalen verschijnen.

Welke teaser of trailer is er van het tweede seizoen van de serie?

Er zijn helaas nog geen beelden van het tweede seizoen van deze Amazon Original serie, maar hieronder kun je wel de officiële 360 graden trailer van S1 bekijken om alvast in de stemming te komen.


Synopsis: Amazon