Thor: Love and Thunder (2022) krijgt ‘Disney Plus Day Première’

Goed nieuws voor liefhebbers van Marvel-films, want vandaag is ‘Thor: Love and Thunder’ (2022) online gezet door Disney+? Daarmee is het een ‘Disney Plus Day’ Première geworden op 8 september.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en kijk met 77% korting je eerste maand naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney+ lanceert ‘Thor: Love and Thunder’ (2022) in september

Vandaag is het de derde verjaardag van streamingdienst Disney+. Vorig jaar werd dit voor het eerst gevierd met een speciaal evenement, waarbij werd gestrooid met een kortingsactie, veel nieuwe films & series en eerste inkijkjes in aankomende releases op het video on demand-platform. Dit jaar is het hetzelfde verhaal, want ook de kortingsactie van één week staat nu online.

Nu is 8 september 2022 de dag waarop Disney Plus Day wordt georganiseerd en zojuist heeft Disney+ de onderstaande kalender met een aantal van de lanceringen gepubliceerd. Onder deze titels vallen o.a. Cars op Rondreis, Pinocchio en Marvel Studios’ Thor: Love and Thunder.

Vorige Marvel-films kwamen al sneller online bij Disney+

Met deze releasedatum is er gekozen voor een gat van 65 dagen tussen de bioscooppremière en streamingrelease in België. Thor: Love and Thunder was namelijk op 5 juli voor het eerst op het witte doek te bewonderen. Eerder hield Disney+ doorgaans 70 dagen aan als wachttijd voor een lancering op het video on demand-platform, maar toch is de periode van 65 dagen korter dan we inmiddels gewend zijn geworden.

De laatste tijd koos de streamingdienst van The Walt Disney Company namelijk steeds vaker voor 49 dagen (7 weken) tussen de bioscoop en online datum. Of Disney+ weer naar langere gaten tussen bioscoop en streaming toewerkt of dat een première op Disney Plus Day gewoon goed uitkwam in de planning, is momenteel niet bekend.

Verhaal en informatie van de film

In Thor: Love and Thunder van Marvel Studios vinden we de God van de Donder (Chris Hemsworth) terug op een reis die hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar het pensioen van Thor wordt abrupt onderbroken door een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr de Godenslachter, die de uitroeiing van de goden nastreeft.

Om de dreiging het hoofd te bieden roept Thor de hulp in van koning Valkyrie, Korg en zijn ex-vriendin Jane Foster, die – tot Thors verbazing – op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een aangrijpend kosmisch avontuur om het mysterie rondom de wraak van de Godenslachter te ontrafelen. Gezamenlijk proberen ze hem te stoppen voordat het te laat is.

TitelThor: Love and Thunder
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 59 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
IMDb6,7 uit 167.000 stemmen
RegisseurTaika Waititi
CastChris Hemsworth, Christian Bale, Tessa Thompason, Natalie Portman, Matt Damon, Chris Pratt, Taika Waititi

Synopsis: Disney+