Eerste teaser trailer van nieuwe Marvel-film ‘Thor: Love and Thunder’ (2022) is nu te zien

We zijn al naar het aftellen naar de eerstvolgende Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, maar slechts twee maanden later staat alweer de volgende toptitel op het programma. Vanaf 6 juli 2022 kun je in de bioscoop genieten van Thor: Love and Thunder, waarvan gisteren de allereerste teaser trailer werd gedeeld. Wanneer de film op de streamingdienst Disney+ verschijnt, is op het moment van schrijven nog niet bekend.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

‘Thor: Love and Thunder’ krijgt releasedatum: woensdag 6 juli 2022

Deze zomer kun je genieten van Marvel’s nieuwe film Thor: Love and Thunder. Op tweede paasdag, maandag 18 april, verscheen de eerste teaser trailer online. Hierin zien we voor het eerst wat de God of Thunder te wachten staat in dit nieuwe avontuur. Thor (Chris Hemsworth) maakt namelijk een reis zoals hij die nog nooit heeft gemaakt: een reis naar innerlijke vrede. Zijn rust wordt echter verstoord door een galactische moordenaar: Gorr the God Butcher (Christian Bale), wiens doel het is alle Goden te laten uitsterven.

Om de dreiging tegen te gaan, roept Thor de hulp in van King Valkyrie (Tessa Thompason), Korg (Taika Waititi) en zijn ex-vriendin Jane Foster (Natalie Portman). Tot Thor’s verbazing, hanteert Jane op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, als de Mighty Thor. Samen beginnen ze aan een kosmisch avontuur om het mysterie van de wraak van de God Butcher te ontrafelen en hem te stoppen voordat het te laat is. De film is vanaf woensdag 6 juli 2022 in de bioscoop te zien.

Streaming première van de nieuwe Marvel-film op Disney+ is nog niet bekend

De film, die werd geregisseerd door Taika Waititi (onder andere bekend van Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit), zal vanaf woensdag 6 juli in de bioscoop draaien. Momenteel is nog niet bekend wanneer de Marvel-film zal worden toegevoegd aan het aanbod van Disney+, de streamingdienst waar ook de rest van de superheldencatalogus van deze geliefde filmstudio te zien is.

Wel kunnen we een voorzichtige schatting doen. De afgelopen twee Marvel-films waren Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings en Eternals. De eerstgenoemde film over Shang-Chi ging in bioscooppremière op 1 september 2021, waarna hij op 12 november 2021 online verscheen bij Disney+ (een gat van 72 dagen). Vervolgens zaten er in totaal 70 dagen tussen de bioscoop en streaming release van Eternals (3 november 2021 – 12 januari 2022).

We weten dat Disney ongeveer 70 dagen rekent tussen de bioscooplanceringen en streaming premières. De bovenstaande data bevestigen die keuze van The Walt Disney Company. Mocht het weer ongeveer 70 dagen duren na de bioscooprelease op 8 juli, dan verwachten we Thor: Love and Thunder rond 14 september 2022 online bij Disney+. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.


Synopsis: Disney
Afbeelding: Marvel Studios via Disney