Tijdlijn: The Witcher op Netflix

Sinds december 2019 is het eerste seizoen van de nieuwe Netflix serie The Witcher te zien. Naar onze mening is The Witcher een puur kunststuk, waar Netflix duidelijk erg veel tijd en geld in heeft gestoken. De kracht van de serie ligt vooral in de combinatie van een spannend verhaal, betoverende animaties en waanzinnige actiescènes. Wel is het verhaal door de verschillende tijdlijnen soms moeilijk te volgen.

Gelukkig hebben we daar wat op gevonden! In de volgende afbeelding, geïnspireerd door Netflix, hebben we de timeline van het eerste seizoen van The Witcher eenvoudig weergegeven. Zo kun je met deze handige tijdlijn ernaast nog eens alle afleveringen lekker opnieuw kijken om de chronologische volgorde volledig te begrijpen.

Tijdlijn The Witcher seizoen 1

Tijdlijn The Witcher seizoen 1 Infographic

Waar gaat het verhaal van The Witcher over?

The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boekenreeks en is een fantastisch verhaal over familie en het lot. Geralt of Rivia, een eenzame jager op monsters, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een magiër met veel macht en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie personages zijn in ‘de nieuwe Game of Thrones‘ aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

The Witcher krijgt een 8.5 uit 10 op IMDb.

Wanneer komt The Witcher seizoen 2 op Netflix België?

Inmiddels weten we dat het tweede seizoen in 2021 in première zal gaan op de streamingdienst. Meer hierover plaatsen we op de pagina over The Witcher seizoen 2.

Overigens heeft de showrunner van The Witcher, Lauren Hissrich, via Reddit aangegeven dat het tweede seizoen van de serie een heel stuk minder verwarrend zal worden qua tijdlijnen.

Lauren Hissrich, Showrunner van The Witcher

“Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat dit zo’n veelbesproken onderdeel van de serie zou worden. Ik heb veel mensen horen zeggen dat ze pas achter de tijdlijnen kwamen in aflevering 4, wat precies onze verwachting was. De mensen die een hekel hadden aan de tijdlijn, hebben geluk in seizoen 2. Dan is de structuur namelijk anders. Het verhaal zal veel meer lineair lopen nu de tijdlijnen van de drie karakters elkaar hebben gekruist.”