Dit zijn de 10 beste Disneyseries van 2021

Het eerste coronajaar zorgde voor veel uitstel van goede nieuwe series, maar gelukkig hebben we dit jaar wel kunnen genieten van allerlei nieuwe toptitels op streamingdiensten. In dit overzicht vind je de Top 10 van de beste Disney series in 2021. Al deze titels zijn op het moment van schrijven te bekijken bij Disney+, de streamingdienst van The Walt Disney Company.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

10x Beste Disney Series van 2021

Onder The Walt Disney Company vallen inmiddels heel wat hele goede studio’s, waardoor het bedrijf elk jaar heel veel nieuwe toptitels kan produceren. Zo vind je in dit overzicht series van Pixar tot National Geographic en van Marvel tot Star Wars, maar allemaal zijn ze te bekijken bij Disney+ in België. De lijst is gesorteerd op basis van de IMDb-score (op een schaal van 1 op 10).

10. Star Wars: The Bad Batch | 8,0

De Bad Batch moet hun weg zien te vinden in het snel veranderende sterrenstelsel.

9. Marvel Studios’ Assembled | 8,1

ASSEMBLED is een reeks specials in documentairestijl op Disney+ waarin de totstandkoming van Marvel Studios’ nieuwe series en films gevolgd wordt. Neem een kijkje achter de schermen van WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier en Loki via exclusieve setbeelden.

Volg filmmakers en sterren als Scarlett Johansson en Jeremy Renner, terwijl het ontstaan van de film Black Widow en de serie Hawkeye uit de doeken wordt gedaan. ASSEMBLED is diepgaande analyse van de volgende fase van het Marvel Cinematic Universe.

8. Dug Days | 8,3

“Uit het leven van Dug” van Pixar Animation Studios is een serie korte films die de humoristische tegenslagen volgt van Dug, de lieve hond uit Disney en Pixar’s “Up”. Elke korte film bevat alledaagse gebeurtenissen die plaatsvinden in de achtertuin van Dug, allemaal door de opwindende (en enigszins vervormde) ogen van onze favoriete pratende hond. Geschreven en geregisseerd door Academy Award®-genomineerde en Emmy® Award-winnaar Bob Peterson.

7. Only Murders in the Building | 8,3

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.

6. Loki | 8,3

In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. De regie is van Kate Herron, de schrijver is Michael Waldron.

5. Growing Up Animal | 8,6

De intieme en bijzondere avonturen van babydieren; van de veilige omgeving van de baarmoeder tot de onzekerheden rond geboorte hun de eerste voorzichtige stapjes. Iedere aflevering toont de onvoorstelbare transformatie van steeds een ander iconisch dier, vol verwondering en emotie. ‘Growing up animal’ vertelt het magische verhaal van het instinct van moeders om groot te brengen en de drang van hun kleintjes om te overleven.

4. Dat Ene Woord: Feyenoord | 8,6

Feyenoord. Club van het volk, gelegen aan de Rotterdamse Maas maar met een supportersschare door heel Nederland. En ver daarbuiten. Voor het eerst in haar 112-jarige historie opent Feyenoord nu alle deuren. De club wordt van binnenuit gevolgd in het seizoen 2020/21, waarin het uiterste wordt gevraagd van de trainer, spelers, directie en de supporters.

Terwijl de club worstelt met de enorme impact van de COVID19-crisis botst het heden met het verleden, in een zoektocht naar een betere toekomst. Unieke beelden uit o.a. de kleedkamer en boardroom brengen de club en alle hoofdrolspelers dichterbij het publiek dan ooit.

3. Secrets of the Whales | 8,7

Secrets of the Whales dompelt kijkers onder in de walviscultuur. We zien de communicatievaardigheden en sociale structuren van vijf verschillende walvissoorten: orka’s, bultruggen, beloega’s, narwallen en potvissen. Na drie jaar lang filmen op 24 locaties, komen we er tijdens deze epische reis achter dat walvissen veel complexer zijn en veel meer op ons lijken dan we ooit dachten.

2. McCartney 3,2,1 | 8,9

Paul McCartney gaat zitten voor een zeldzaam, diepgaand gesprek met legendarische producer Rick Rubin om te praten over zijn baanbrekende werk bij The Beatles, de emblematische rockperiode in de jaren 70 met Wings en zijn 50+-jaren als soloartiest.

In deze zesdelige serie die muziek en creativiteit op een unieke, onthullende manier bekijkt, vergezellen we Paul en Rick voor een intiem gesprek over liedjes schrijven, invloeden en persoonlijke relaties die hebben geleid tot de iconische liedjes die de soundtrack van ons leven geworden zijn.

1. 9/11: One Day in America | 9,4

9/11: One Day in America vertelt het diepgaande verhaal van 11 september 2001 door de ogen van de getuigen, helden en overlevenden. Deze grootse nieuwe serie, gemaakt in samenwerking met het 9/11 Memorial & Museum, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum, brengt de tragische dag in ongekend detail in kaart, van het eerste vliegtuig dat de noordelijke toren raakte tot de laatste overlevenden die uit het puin werden gered.

Ook veel goede films op Disney+ verschenen in 2021

In 2021 kwamen er ook allerlei goede films naar Disney+, zoals Black Widow, Raya en de Laatste Draak, Cruella, Luca, Summer of Soul, Free Guy en nog heel veel meer. Op Streamwijzer vind je dan ook een overzicht van de beste 10 nieuwe Disney films uit 2021 die recentelijk zijn verschenen op de streamingdienst.

Meer informatie over de series op deze streamingdienst

Benieuwd welke films en series er allemaal op deze streamingdienst te zien zijn op dit moment? Ga dan naar de pagina met het volledige Disney+ aanbod in België. Ook vind je op Streamwijzer het laatste nieuws over Disney+, waardoor je altijd op de hoogte bent van de beste films en series op het video on demand-platform. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Disney+