Top 10 meest bekeken films en series op Disney+ Nederland

De website SimilarWeb heeft onderzoek gedaan naar de meest bekeken films en series bij de lancering van Disney Plus Nederland. In de onderzoeksresultaten kwam naar voren dat vier van de tien meest bekeken titels films zijn en zes series. Het onderzoek is uitgevoerd in September 2019, tijdens het uitrollen van Disney+ in Nederland als testperiode voor de rest van de wereld.

10. The Suite Life of Zack and Cody (serie uit 2005)

De tweeling Zack en Cody woont met hun moeder Carey in een hotel genaamd The Tipton, gesticht door de vader van London. De twee zetten met hun gedrag regelmatig het hotel op stelten. De twee jongens zijn heel verschillend. Zack flirt met meisjes, doet niet z’n best op school en is geregeld onaardig naar zijn omgeving toe. Het karakter van broer Cody is het tegenovergestelde. Beide jongens hebben hun eigen kledingstijl, onderscheiden aan de hand van hun kleding is dus mogelijk.

De film krijgt een 6.4 uit 10 op IMDb.

9. Beauty and the Beast (film uit 2017)

Belle, een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

De film krijgt een 7.2 uit 10 op IMDb.

8. Incredibles 2 (film uit 2018)

Bob Parr (alias Mr. Incredible) heeft samen met zijn vrouw Helen (ook bekend als Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een enigszins ‘normaal’ leven. Althans, voor een familie superhelden. De gezinssituatie komt echter onder druk te staan wanneer Bob in zijn eentje voor de kleine Jack Jack moet zorgen, terwijl zijn vrouw de wereld probeert te redden.

De film krijgt een 7.7 uit 10 op IMDb.

7. Phineas and Ferb (serie uit 2007)

De serie draait om de uiterst creatieve stiefbroertjes Phineas en Ferb. Elke dag verzinnen ze weer iets nieuws om de dag mee te vullen, zodat verveling nooit optreedt. Hun zus Candace daarentegen, is het stereotype van een tienermeisje, en is totaal niet blij met de creatieve ideeën van haar broertjes. Candace probeert dan ook in vrijwel elke aflevering haar moeder zover te krijgen dat ze komt kijken naar de streken van Phineas en Ferb. Ze hebben een vogelbekdier genaamd Perry als huisdier. Hij is buiten hun weten om in werkelijkheid een geheim agent. Het is zijn taak om de duistere praktijken van de gemene Dr. Doofenshmirtz een halt toe te roepen.

De film krijgt een 7.9 uit 10 op IMDb.

6. Marvels Agent Carter (serie uit 2015)

Het is 1946, en de vrede heeft Peggy Carter een behoorlijke dreun uitgedeeld als ze zich tussen mannen die terugkeren van oorlogsgevechten in het buitenland bevindt. Werkend voor het geheime SSR (Strategic Scientific Reserve) moet Peggy haar administratieve werk doen alsook geheime missies voor Howard Stark volbrengen terwijl ze probeert haar leven als alleenstaande vrouw in Amerika staande te houden vlak na het verlies van grote liefde (Steve Rogers).

De serie krijgt een 7.9 uit 10 op IMDb.

5. Marvel Studios Black Panther (film uit 2018)

T’Challa keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Wanneer er echter een oude vijand op de radar verschijnt, wordt T’Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt.

De film krijgt een 7.3 uit 10 op IMDb.

4. Star Wars Rebels (serie uit 2014)

Het is een donkere tijd in het sterrenstelsel en de keizerlijke troepen heersen met ijzeren vuist. Een klein clubje rebellen is dapper genoeg om de strijd aan de gaan tegen het machtige keizerrijk. Samen nemen de rebellen het op tegen gevaarlijke tegenstanders, beleven spannende avonturen en ontpoppen zich tot de grootste helden. Maak kennis met Ezra, Kanan, Hera, Zeb, Sabine en de altijd mopperende en luie droid Chopper. Sluit jij je ook aan bij de Rebels?

De serie krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb.

3. Star Wars The Clone Wars (serie uit 2018)

Terwijl het heelal geteisterd wordt door de Clone Wars, trachten de Jedi-ridders de orde te handhaven en de vrede te herstellen. Steeds meer stelsels vallen ten prooi aan de duistere kant en de Galactische Republiek dreigt te bezwijken onder de druk van de Separatisten en hun onuitroeibare droïdeleger..

De serie krijgt een 8.1 uit 10 op IMDb.

2. Marvels Agents of Shield (serie uit 2013)

Agent Phil Coulson keert terug naar de wereldwijde rechtshandhavingsorganisatie S.H.I.E.L.D. Hij zet een klein, zeer goed opgeleid team van agenten in voor zaken die nog niet geclassificeerd zijn: het nieuwe, het vreemde en het onbekende. Dat team bestaat uit Grant Ward, een expert in het gevecht en spionage, piloot en martial artist Melinda May, en de geweldige, maar ook sociaal onhandige wetenschappers Leo Fitz en Jemma Simmons. Ze zullen worden vergezeld door de nieuwe rekruut en computerhacker Skye.

De serie krijgt een 7.5 uit 10 op IMDb.

1. Marvel Studios Avengers Infinity War (film uit 2018)

Vier jaar na de gebeurtenissen uit ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ slaan Peter Quill en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Een gevaar in de gedaante van de gestoorde titaan Thanos die alle zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen voor een gauntlet. Deze zullen hem toestaan overal zijn wil op te leggen. Het lot van de aarde en van het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

De film krijgt een 8.5 uit 10 op IMDb.