Top 5 kerstfilms op Netflix

Het najaar is begonnen en Kerstmis komt er bijna aan. Ben jij al benieuwd wat de beste kerstfilms zijn op Netflix België in 2019? Check hier de top 5 kerstfilms op Netflix in 2019, persoonlijk geselecteerd door de redactie van Streamwijzer!

5. Elf (2003)

We beginnen met een klassiekertje. Met Will Ferrell in de hoofdrol is deze hilarische kerstfilm een must-see voor de hele familie. Samen lekker lachen om een gezellige kerst in te luiden!

Nadat hij als baby in het weeshuis in de zak met cadeautjes is gekropen, wordt Buddy door de Kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man – doordat hij niet goed meekomt met het werk en zijn lengte – voor problemen tussen de andere elfen. Hij ontdekt dat hij geen echte elf is en besluit terug te gaan naar New York om zijn echte vader te zoeken. Daar kijkt iedereen hem raar aan, omdat hij zich totaal anders gedraagt en niemand hem gelooft als hij vertelt waar hij vandaan komt – vooral zijn vader niet…

De film krijgt een 6.9 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar Elf op Netflix te gaan!

4. Love Actually (2003)

In elke familie zit wel een romanticus die het niet kan laten deze Engelse kerstklassieker op te zetten. Is er iets fijners dan met de familie zwijmelen voor de buis? Deze tip kan dan natuurlijk ook niet missen in ons lijstje.

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote.

De film krijgt een 7.6 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar Love Actually op Netflix te gaan!

3. A Christmas Prince (2017)

Het kerstpareltje van Netflix in 2017 was zonder enige twijfel A Christmas Prince. Ook al krijgt de film een beoordeling van 5.7 op IMDb, hij is zonder meer populair. Vergeet deze niet op je kijklijstje te zetten voor kerst dit jaar!

Kerst begint vroeg voor een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze komt er namelijk voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag.

De film krijgt een 5.7 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar A Christmas Prince op Netflix te gaan!

2. Klaus (2019)

Dit is het langverwachte pareltje van 2019. De nieuwe, en langverwachte, Netflix Original Klaus zal op 15 november 2019 op de streamingdienst verschijnen. We zijn erg benieuwd of de hoge verwachtingen waargemaakt worden en plaatsen de film daarom op nummer 2 in de watchlist.

Een onhandige jongeman opent een postkantoor in een afgelegen dorp in het Noorden. Het enige probleem? Niemand schrijft er brieven. Aan zijn eenzame en werkloze bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij bevriend raakt met een bijzondere (Kerst)man, een speelgoedmaker genaamd Klaus.

De film is ook op IMDb te vinden.

Klik hier om direct naar Klaus op Netflix te gaan! De film is vanaf 15 november 2019 op de streamingdienst te zien.

1. The Christmas Chronicles (2018)

Met stip op nummer 1 staat het grootste succes van 2018. The Christmas Chronicles was een gigantische verrassing voor de echte kerstfilm fans vorig jaar en voert dit jaar dan ook de lijst aan. Een heerlijk verhaal en prachtig geproduceerd. Deze film moet je gezien hebben!

Het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluipen ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur.

De film krijgt een 7.1 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar The Christmas Chronicles op Netflix te gaan!


Naast deze 5 kersttips brengt Netflix allerlei Originals uit dit jaar. Kijk hieronder naar de bekendmaking van alle Netflix Christmas Originals van 2019!


The Christmas Chronicles

2018

Klaus

2019

A Christmas Prince

2017

Love Actually

2003

Elf

2003Top 5 Kerstfilms Netflix 2019