Top 5 Spaanse series op Netflix

Sinds een tijd is Netflix flink aan het investeren in de maak van Spaanstalige films en series. Dit is te verklaren door de investering van meerdere miljoenen euro’s in de eerste Europese productie hub van de streamingdienst in Tres Cantos (Madrid, Spanje). Ben jij al benieuwd wat de beste Spaanstalige titels van dit moment op Netflix België zijn? Check hier de top 5 Spaanse series, persoonlijk geselecteerd door de redactie van Streamwijzer!

5. Las Chicas del Cable (2003)

We gaan terug naar Spanje tijdens de Roaring ’20s. Een heerlijke tijd om deze Spaanstalige topserie in af te laten spelen. Uitstekend acteerwerk in een heerlijke sfeer. Deze hoort absoluut in de top 5!

Madrid, 1928. De nationale telefoonmaatschappij opent haar hoofdkantoor in het centrum van de stad en honderden meisjes staan in de rij om een baan te krijgen als telefoonoperator. De telefoonmaatschappij is op dat moment de enige plek dat de vooruitgang en moderniteit voor vrouwen vertegenwoordigt. Vier meisjes, met verschillende achtergronden, beginnen er te werken als operator. Vanaf de eerste dag worden jaloezie, afgunst en verraad vermengd met de honger naar succes, vriendschap en liefde.

De serie krijgt een 7.8 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar Las Chicas del Cable op Netflix te gaan!

4. La Víctima Número 8 (1 seizoen)

Hou je van spanning? Dan zit je met La Víctima Número 8 wel goed. Deze serie telt maar één seizoen, is recentelijk op Netflix gekomen en je kijkt het zonder moeite binnen een dag uit.

Een aanval van jihadistische aard in de oude binnenstad van Bilbao beëindigt het leven van zeven mensen en laat vele gewonden achter. Het politieonderzoek dat volgt richt zich op het opsporen van de verantwoordelijken voor de moord. Niemand blijkt te vertrouwen en er ontstaat een jacht met onverwachte wendingen.

De serie krijgt een 7.0 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar La Víctima Número 8 op Netflix te gaan!

3. Élite (2 seizoenen)

Deze topper speelt zich af op de middelbare school met meerdere acteurs uit het bekende La Casa De Papel. Na de recente komst van het tweede seizoen blijkt ook het gehele derde deel al gefilmd te zijn. Het kan dus niet meer lang duren tot je van Élite seizoen 3 op Netflix kan genieten!

Élite gaat over drie tieners die naar Las Encinas gestuurd worden. Deze school staat in Spanje bekend als de beste en meest exclusieve van het land. Drie tieners die naar Las Encinas komen behoren echter niet tot de absolute elite, maar voor hen zit er niets anders op, nadat hun lokale school is verwoest door een aardbeving. De kinderen van rijke ouders zitten niet op de komst van dit drietal te wachten en dus barst er een hevige strijd los op Las Encinas. De confrontatie tussen de arme en de rijke studenten leidt uiteindelijk tot een moord.

De serie krijgt een 7.6 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar Élite op Netflix te gaan!

2. Vis A Vis (3 seizoenen)

Orange is the New Black, maar dan in het Spaans. En een flink tikkeltje ruig. Ook hier weer is een superster uit La Casa De Papel te zien. Vis A Vis is de Spaanstalige verrassing van 2019, waarin meerdere seizoenen van de serie verspreid door het jaar naar Netflix kwamen. Deze moet je zien!

De jonge Macarena Ferreiro wordt erin geluisd en krijgt de schuld van een fraudezaak. Ze wordt opgesloten in een zwaarbewaakte vrouwengevangenis waar ze omringd is door ruige, meedogenloze criminelen. Macarena zal er alles aan moeten doen om te kunnen overleven.

De serie krijgt een 8.3 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar Vis A Vis op Netflix te gaan!

1. La Casa De Papel (3 seizoenen)

Er is geen twijfel over mogelijk. Dé Spaanse hit van dit moment die de eerste plaats in deze lijst verdient is La Casa De Papel. Vanaf de lancering kunnen fans maar geen genoeg krijgen van de serie en volgen de seizoenen elkaar snel op. Zo kunnen we in januari 2020 al genieten van La Casa De Papel seizoen 4 op Netflix!

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje, terwijl een crimineel meesterbrein, met de naam Professor, de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Een van de gijzelaars heeft een cruciale rol in het plan van de dieven. Gijzelingsonderhandelaar Raquel legt contact met de Professor. Door een fout van de dieven loopt de Professor het risico om ontmaskerd te worden. Heeft hij nog een list om uit handen van de politie te blijven?

De serie krijgt een 8.6 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar La Casa De Papel op Netflix te gaan!


La Casa De Papel

3 seizoenen

Vis A Vis

4 seizoenen

Élite

2 seizoenen

La Víctima Número 8

1 seizoen

Las Chicas del Cable

4 seizoenenTop 5 Spaanse series Netflix