Top of flop-recensie: splinternieuwe film ‘Free Guy’ op Disney+

Disney+ heeft een nieuwe hitfilm te pakken, want nog geen twee maanden nadat Free Guy gelanceerd werd in de bioscoop is hij al op de streamingdienst van The Walt Disney Company te bekijken. Ben je benieuwd of deze film wat voor jou is? Wat vinden wij zelf, andere Disney+-abonnees en critici ervan? In andere woorden: wat zegt onze recensie van Free Guy, top of flop?

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

In het kort: dit vinden wij van ‘Free Guy’ op Disney+

Free Guy is een actie-comedy met Ryan Reynolds als de zachtaardige bankmedewerker Guy, die op een dag ontdekt dat hij in een videogame leeft. Elke dag weer is Guy het slachtoffer van players en wordt hij beroofd, aangereden of op een andere manier mishandeld als NPC (non-playing character). En alsof dat nog niet genoeg is, besluit de eigenaar met de game te stoppen. Samen met een vrouw (Jodie Comer), die zowel een mens als een gamepersonage is, is Guy vastberaden om de held te worden van zijn eigen verhaal. In een wereld waarin alles mogelijk is, wil hij de man worden die zijn wereld redt, voordat het te laat is. Geregisseerd door Shawn Levy en geschreven door Matt Lieberman en Zak Penn.

Zoals vaker in zijn films weet Ryan Reynolds in deze film absoluut de show te stelen. Dit keer is het effect dubbel zo sterk doordat hij ook nog eens twee rollen toegewezen heeft gekregen. Dit kijkcijferkanon is de goede beoordelingen meer dan waard, want het is een enorm vermakelijke film en een lust voor het oog door de heerlijke computer-geanimeerde special effects. Als gamer is het extra leuk om Free Guy te zien.

Wat vinden Disney+-abonnees van ‘Free Guy’?

Op IMDb zijn kijkers enthousiast over de nieuwe film met Ryan Reynolds. Free Guy scoort daar namelijk op het moment van schrijven een 7,4 uit 87.000 recensies. Bij Rotten Tomatoes wordt het nog bonter gemaakt, want de publieksscore in die filmdatabase is met 94% uit meer dan 5.000 stemmen ontzettend hoog!

Verder is het natuurlijk interessant om te kijken wat de streamers hierover zeggen op social media. Die zijn overwegend heel goed, maar er is ook wat commentaar. Zo zijn er een paar kijkers die het een middelmatige film vinden die lekker wegkijkt en dat het plot niet ijzersterk is, maar is iedereen het in ieder geval eens over het feit dat Ryan Reynold altijd geweldig is in zijn films. Toch richten we graag even je aandacht op quotes als “Wowww 😍 😍 😍 this is superb 👏 👌 👍 🙌” en “wow this was so fucking good. Just so enjoyable and an absolute blast throughout. One of the most fun movies of the year and everyone was so good in this. Just really had a great time.”, want kijkers waren over het algemeen ontzettend enthousiast.

Recensies van critici zijn goed

De meningen van critici zijn in dit geval behoorlijk gelijkgestemd, want de film krijgt op Rotten Tomatoes een score van 80%.

Zo schrijft Wendy Ide van Observer: “Er zijn thematische parallellen met van alles uit films van The Lego Movie tot The Matrix, maar de sleutel tot de aantrekkingskracht is een ongegeneerde lieflijkheid en een maf enthousiasme dat onweerstaanbaar blijkt.” – 4 uit 5 ⭐️

Daarentegen laat Luke Parker van VoiceBoxOffice weten: Free Guy is niet de film die hij denkt te zijn. Het is geen toptitel qua originaliteit. In feite is het moeilijk om de film te zien als niets meer dan een rode haring voor het bedrijf, omdat hij de clou deelt met twee van Hollywoods grootste franchises.” – 3 uit 5 ⭐️

Conclusie: ‘Free Guy’ op Disney+ → Top met 4 ⭐️

We zouden Free Guy met wel honderden termen kunnen omschrijven. Zo is de film ontzettend grappig, een lust voor het oog en een fantastisch spektakelstuk, maar bovenal is hij enorm vermakelijk. De twee uur speeltijd lijkt in nog geen uurtje voorbij te schieten, doordat er zo ontzettend veel gebeurt. Je zou na het streamen direct opnieuw kunnen beginnen met kijken, waarbij we je aanraden om vooral naar de achtergrond in scènes te kijken. Het oog voor detail met grappige ‘gamefoutjes’ en de vele special effects die in elk shot zijn toegevoegd, zijn uitzonderlijk.

Boven de scheidingslijn van 2½ ster durven we een film te kwalificeren als top en hieronder als flop. Wat ons betreft hoeven we niet lang na te denken, want Free Guy was een absoluut feest om te kijken. En als je houdt van gamen, dan is het nog eens extra leuk. Daarom beoordelen we de film met 4 uit 5 sterren als top en raden we iedereen aan zelf een kijkje te nemen.