Top of flop: actiefilm ‘Kate’ op Netflix

De release van de nieuwe Netflix-actiefilm Kate werd groots aangekondigd, vooral vanwege de rol die Michiel Huisman erin speelt. Ook is Kate al direct de #3 best bekeken titel op de streamingdienst van dit moment. Ben je benieuwd of deze nieuwe actiefilm op Netflix wat voor jou is? Wat vinden wij zelf, andere Netflix-abonnees en critici van dit kijkcijferkanon bomvol actie? In andere woorden: wat zegt onze recensie van Kate, top of flop?

In het kort: dit vinden wij van de film ‘Kate’ op Netflix

Allereerst is het belangrijk om te weten waar deze nieuwe actiefilm op Netflix over gaat. Kate is nauwgezet en buitengewoon bekwaam. Ze is het perfecte voorbeeld van een huurmoordenaar op het hoogtepunt van haar kunnen. Maar als ze ongewoon genoeg een opdracht verprutst die gericht is op een lid van de yakuza in Tokio, ontdekt ze al snel dat ze vergiftigd is, een wreed langzame executie die haar minder dan 24 uur geeft om wraak te nemen op haar moordenaars. Terwijl haar lichaam snel aftakelt, vormt Kate een onwaarschijnlijke band met de tienerdochter van één van haar vroegere slachtoffers.

Kate is een film die lekker wegkijkt en is misschien wel precies waar je naar op zoek bent voor een avondje op de bank met een slappe actiefilm. Bovendien is het optreden van Mary Elizabeth Winstead in haar hoofdrol echt het kijken waard. Echt goed kunnen we de film echter niet noemen, vooral omdat het verhaal niet veel diepgang kent.

Wat vinden Netflix-abonnees van Kate?

Op IMDb blijken kijkers gematigd te reageren, want Kate scoort daar op het moment van schrijven een 6,3 uit 10 sterren. Tegelijkertijd staat de film op #3 in de Netflix Top 10 van week 37, wat aangeeft dat er flink wat abonnees naar de nieuwe film aan het kijken zijn. Ten slotte is is de voorlopige publieksscore bij Rotten Tomatoes 57%, wat ook zeker niet hoog is.

Verder is het natuurlijk interessant om te kijken wat de streamers hierover zeggen op social media. Daar lijken de reacties, in tegenstelling tot de beoordelingen op filmplatforms, overwegend enthousiast te zijn. Mensen geven aan dat de film spectaculair is en dat de gevechten fantastisch waren. Vooral de performance van Mary Elizabeth Winstead in haar hoofdrol als Kate wordt met veel lof overladen. Er zijn echter ook mensen die minder te spreken zijn over de film en vertellen dat het voorspelbaar is en niet in de buurt komt bij titels als John Wick en Atomic Blonde.

Recensies van critici zijn niet enthousiast

De meningen van critici en kijkers lopen dikwijls uiteen, zoals ook bij Kate het geval blijkt te zijn. De film krijgt dus een 6,3 op IMDb en een score van 57% op Rotten Tomatoes, maar op de Tomatometer van critici blijft hij vooralsnog steken op een teleurstellende 38%.

Zo schrijft Brian Lowry van CNN: “Kijk, we snappen het, mensen zijn op zoek naar nieuwe dingen om naar te kijken, hersenloos escapisme inbegrepen. Toch, in termen van enige vorm van inspiratie of originaliteit, is de film “Kate” net zo D.O.A. als Kate, het personage.”

Roxana Hadadi van Polygon schrijft: “Het geweld is niet helemaal ultra, maar het voegt tenminste wat spanning toe aan het anders zo glansloze script. Mary Elizabeth Winstead is een legitieme actiester die verspild wordt door Netflix’s Kate.” – 60 uit 100 ⭐️

Conclusie: Kate op Netflix → Gematigd met 2½ ⭐️

Kijkers en critici zijn het niet met elkaar eens. De één vindt de film niet om aan te zien, terwijl de ander enthousiast is over de flinke dosis actie en de performance van de hoofdrolspeelster. Onder de scheidingslijn van 2½ ster durven we een film te kwalificeren als flop en hierboven als top. Het moeilijke van deze film is echter dat we hem niet goed kunnen noemen, maar dat het voor veel kijkers wel een heerlijke vlucht uit de realiteit is en makkelijk wegkijkt. Daarom beslissen we de film te beoordelen als ‘gematigd’ met 2½ uit 5 sterren.