‘De Twaalf’ krijgt officieel seizoen 2

Kijk je graag naar Vlaamse series? Dan hebben we goed nieuws voor je. De Nederlandstalige dramaserie De Twaalf (in België te zien op Netflix) is namelijk officieel verlengd met een tweede seizoen. In de nieuwe afleveringen zal de twaalfkoppige jury zich buigen over de ‘Assepoestermoord’.

Vlaamse serie ‘De Twaalf’ krijgt seizoen 2

Meestal wordt een paar weken of maanden na een uitzending bekendgemaakt of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Het verlengen of stoppen van een serie is meestal gebaseerd op een afweging van productiekosten en kijkcijfers. Toch bleef nieuws over eventueel nieuwe afleveringen van De Twaalf heel lang uit.

Nu blijkt er echter een doorbraak te zijn, want recentelijk is bekendgemaakt dat De Twaalf een vervolgseizoen zal krijgen. VRT liet weten dat er een de juryleden zich deze keer over een nieuwe zaak zullen buigen onder de titel: ‘Assepoestermoord’. Hierin worden een vader en dochter, Anton en Julie, aangeklaagd voor de aantijging dat zij hun partner/stiefmoeder Marianne vermoord zouden hebben. Wanneer Julie schuld bekent en aangeeft in haar eentje te hebben gehandeld, vermoedt de jury dat ze haar vader wilt beschermen. Hebben ze de moord samen gepleegd? Daarover zal de twaalfkoppige jury moeten oordelen.

In België momenteel online te zien bij Netflix, maar wanneer?

Goed nieuws dus voor liefhebbers van de serie, maar het tijdsbestek is nog wel een vraagstuk. Meestal duren opnamen en nabewerking wel meerdere maanden, dus het is realistisch om de komst van het vervolgseizoen niet te verwachten voor eind 2022 of begin 2023.

Verder zijn de afleveringen van deze Vlaamse serie in België momenteel te bekijken op Netflix. Het is dus waarschijnlijk dat ook de nieuwe episodes daar zullen verschijnen, maar hierover is nog niets officieel naar buiten gebracht. We houden je op de hoogte, hierover en over de release datum, in ons artikel over De Twaalf seizoen 2 op Netflix.

→ De Twaalf is ook hier te bekijken 🍿

De Twaalf (serie, 2019-): verhaal, informatie en trailer

Twaalf juryleden, elk met hun eigen problemen, moeten beslissen over het lot van een vrouw die ervan wordt beschuldigd haar beste vriendin en dochter te hebben vermoord.

TitelDe Twaalf
Jaar2019-
SoortSerie
TaalNederlands
Duur2 seizoenen
GenreDrama, Thriller
IMDb7,5 uit 4.900 stemmen
MakerSanne Nuyens, Bert van Dael
CastMaaike Cafmeyer, Josse de Pauw, Maaike Neuville, Charlotte de Bruyne, Johan Heldenbergh, Mieke de Groote, Titus de Voogdt, Lynn van Royen, Tom Vermeir
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix