‘Vikings: Valhalla’ seizoen 1 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

Er staat een langverwachte spin-off van de populaire serie Vikings op het programma: Vikings: Valhalla. Deze zal geproduceerd worden door Netflix. Lees hier wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Valhalla seizoen 1 op Netflix!

Wanneer komt Valhalla seizoen 1 op Netflix in België?

In de trailer die tijdens het fanevenement TUDUM werd gedeeld werd IETSJE meer duidelijk over de release datum van Vikings: Valhalla. Vanaf 2022 zal de serie op Netflix te zien zijn, maar tot voor kort was de exacte dag nog niet bekend. Gelukkig werd recentelijk bekendgemaakt dat het eerste seizoen van de vikingserie vanaf 25 februari 2022 op Netflix kan worden gestreamd.

 • Waar kun je Valhalla online kijken?

  Valhalla wordt door Netflix geproduceerd als een Original-serie en zal dus exclusief op deze streamingdienst te zien zijn.

 • Wanneer komt Valhalla seizoen 1 op Netflix in België?

  Seizoen 1 van Vikings: Valhalla is vanaf 25 februari 2022 te zien op Netflix in België.

→ Vergelijkbare series met Valhalla vind je hier 🍿

Waar gaat het verhaal van Valhalla over?

Maker Michael Hirst gaat met de spin-off op de populaire serie Vikings in één keer honderd jaar verder de tijd in. Tot nu toe weten we enkel dat een aantal van de beroemdste Vikings die ooit hebben geleefd gevolgd zullen worden. Dit gaat bijvoorbeeld over Willem de Veroveraar (Willem I), Freydis, Leif Erickson en Herald Harada.

De volgende personages en acteurs voor de verschillende rollen zijn door Netflix al bekendgemaakt via Twitter:

 • Sam Corlett (in de rol van Leif Eriksson)
 • Frida Gustavsson (in de rol van Freydis Eriksdotter)
 • Leo Suter (in de rol van Harald Sigurdsson)
 • Bradley Freegard (in de rol van King Canute)
 • Jóhannes Jóhannesson (in de rol van Olaf Haraldson)
 • Laura Berlin (in de rol van Emma of Normandy)
 • David Oakes (in de rol van Earl Godwin)
 • Caroline Henderson (in de rol van Jarl Haakon)
 • Pollyanna McIntosh (in de rol van Queen Ælfgifu)
 • Asbjørn Krogh Nissen (in de rol van Jarl Kåre)

Komt er een Valhalla seizoen 2 of is S1 het laatste seizoen van de serie?

Volgens informatie die What’s On Netflix in handen heeft weten te krijgen, zal er inderdaad een tweede seizoen van Vikings: Valhalla worden gemaakt. De productie van een eerste, tweede én derde seizoen schijnen al vóór de publicatie van S1 groen licht te hebben gekregen.

In 2019 maakte Deadline al bekend dat er in ieder geval 24 afleveringen van de Vikingserie zouden zijn besteld. Voorheen was niet bekend over hoeveel seizoenen dit zou worden verspreid, maar het lijkt nu alsof er dus 3 seizoenen in het productieschema staan. De website van het agentschap van schrijfster Dana Fainaru geeft bovendien aan dat zij op dit moment bezig is met het schrijven van een aflevering van het derde seizoen van Vikings: Valhalla voor MGM Television/Netflix.

Geheel onwaarschijnlijk is het zeker niet dat de streamingdienst er direct voor heeft gekozen om 3 seizoenen van de spin-off serie te bestellen. De originele TV-show Vikings was namelijk een extreem groot succes. Toen de serie na 6 seizoenen tot een einde werd gebracht door MGM Television werd het goede nieuws van een spin-off serie dan ook met groot enthousiasme door de fans ontvangen. Het staat bijna buiten kijf dat Vikings: Valhalla in samenwerking van MGM Television en Netflix een successhow zal gaan worden, maar de tijd zal het leren. Hieronder kun je alvast de eerste beelden checken om een indruk te krijgen.

Welke teaser of trailer is er van Valhalla seizoen 1?

Hieronder kun je de allereerste beelden vinden van Vikings: Valhalla. Deze werden tijdens het wereldwijde Netflix-fanevenement TUDUM met ons gedeeld.

Vikings: Valhalla | Sneakpeek | Netflix