Netflix deelt eerste beelden van Vikings spin-off ‘Valhalla’

Sinds januari 2020 zijn de eerste vijf seizoenen van Vikings op Netflix te zien. Ondertussen is ook bekendgemaakt dat er een spin-off van de populaire serie aan geproduceerd zal worden door Netflix, getiteld Valhalla. Lees hier wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Valhalla seizoen 1 op Netflix!

Waar gaat het verhaal van Valhalla over?

Maker Michael Hirst gaat met de spin-off op de populaire serie Vikings in één keer honderd jaar verder de tijd in. Tot nu toe weten we enkel dat een aantal van de beroemdste Vikings die ooit hebben geleefd gevolgd zullen worden. Dit gaat bijvoorbeeld over Willem de Veroveraar (Willem I), Freydis, Leif Erickson en Herald Harada.

De volgende personages en acteurs voor de verschillende rollen zijn door Netflix al bekendgemaakt via Twitter:

 • Sam Corlett (in de rol van Leif Eriksson)
 • Frida Gustavsson (in de rol van Freydis Eriksdotter)
 • Leo Suter (in de rol van Harald Sigurdsson)
 • Bradley Freegard (in de rol van King Canute)
 • Jóhannes Jóhannesson (in de rol van Olaf Haraldson)
 • Laura Berlin (in de rol van Emma of Normandy)
 • David Oakes (in de rol van Earl Godwin)
 • Caroline Henderson (in de rol van Jarl Haakon)
 • Pollyanna McIntosh (in de rol van Queen Ælfgifu)
 • Asbjørn Krogh Nissen (in de rol van Jarl Kåre)

Wanneer komt Valhalla seizoen 1 op Netflix België?

Inmiddels zijn er online al wat verwachtingen verschenen over de release datum van het eerste seizoen van Valhalla op Netflix, waardoor we er ongeveer vanuit kunnen gaan dat de serie live komt op Netflix tussen eind 2021 en begin 2022. Niets is echter zeker, omdat de Coronacrisis flink wat roet in het eten heeft gegooid bij de productie van deze nieuwe Original-serie. Het zou dus zomaar later kunnen worden. Ook dit vind je als er nieuws is op deze pagina.

 • Wanneer komt Valhalla seizoen 1 op Netflix België?

  Momenteel is nog niet officieel bekendgemaakt wanneer Valhalla op Netflix zal verschijnen, maar naar verwachting zal dit tussen eind 2021 en begin 2022 zijn. Zodra we meer weten over een exacte datum, hoor je het via je mail.

 • Waar kun je Valhalla online kijken?

  Valhalla wordt door Netflix geproduceerd als een Original-serie en zal dus exclusief op deze streamingdienst te zien zijn.

→ Vergelijkbare series met Valhalla vind je hier 🍿

Komt er een Valhalla seizoen 2 of is S1 het laatste seizoen van de serie?

Jammer genoeg weten we nog niets over de duur van de serie. Mocht het eerste seizoen een groot succes worden, dan is het echter waarschijnlijk dat er meer seizoenen zullen volgen. Hierover zullen we op deze pagina updates plaatsen.

Welke teaser of trailer is er van Valhalla seizoen 1?

Helaas is er nog geen teaser of trailer van Valhalla beschikbaar, op maandag 7 juni werd door Netflix in de zogeheten ‘Geeked Week’ wel een video met de allereerste behind the scenes (BTS) beelden naar buiten gebracht. Zo zien we precies wat voor ontzettend gave shots er gemaakt worden voor de lancering voor deze Vikings sequel.