Nieuw op Netflix: splinternieuwe serie ‘Vikings: Valhalla’

Er staat een langverwachte spin-off van de populaire serie Vikings op het programma: Vikings: Valhalla. Deze is geproduceerd door Netflix. Lees hier wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Valhalla seizoen 1 op Netflix.

Wanneer komt Valhalla seizoen 1 op Netflix in België?

In de trailer die tijdens het fanevenement TUDUM werd gedeeld werd IETSJE meer duidelijk over de release datum van Vikings: Valhalla. Vanaf 2022 zou de serie op Netflix te zien zijn, maar tot voor kort was de exacte dag nog niet bekend. Gelukkig werd recentelijk bekendgemaakt dat het eerste seizoen van de vikingserie vanaf 25 februari 2022 op Netflix kan worden gestreamd. Er zullen dan tegelijkertijd acht afleveringen online verschijnen van ongeveer een uur per stuk.

→ Vergelijkbare series met Valhalla vind je hier 🍿

Waar gaat het verhaal van Valhalla over?

Vikings: Valhalla speelt zich meer dan duizend jaar geleden af in de vroege 11e eeuw. De serie vertelt de heroïsche avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd – de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Als de spanningen tussen de Vikingen en de Engelse koninklijken een bloedig breekpunt bereiken en als de Vikingen zelf botsen over hun tegenstrijdige christelijke en heidense overtuigingen, beginnen deze drie Vikingen aan een epische reis die hen over oceanen en door slagvelden zal voeren, van Kattegat naar Engeland en verder, als ze vechten voor overleving en glorie. Valhalla, dat zich meer dan honderd jaar na het einde van de originele Vikings-serie afspeelt, is een nieuw avontuur dat historische authenticiteit en drama combineert met grimmige, meeslepende actie.

De volgende personages en acteurs voor de verschillende rollen werden al door Netflix bekendgemaakt:

  • Sam Corlett (in de rol van Leif Eriksson)
  • Frida Gustavsson (in de rol van Freydis Eriksdotter)
  • Leo Suter (in de rol van Harald Sigurdsson)
  • Bradley Freegard (in de rol van King Canute)
  • Jóhannes Jóhannesson (in de rol van Olaf Haraldson)
  • Laura Berlin (in de rol van Emma of Normandy)
  • David Oakes (in de rol van Earl Godwin)
  • Caroline Henderson (in de rol van Jarl Haakon)
  • Pollyanna McIntosh (in de rol van Queen Ælfgifu)
  • Asbjørn Krogh Nissen (in de rol van Jarl Kåre)

Komt er een Valhalla seizoen 2 of is S1 het laatste seizoen van de serie?

Volgens informatie die What’s On Netflix in handen heeft weten te krijgen, zal er inderdaad een tweede seizoen van Vikings: Valhalla worden gemaakt. De productie van een eerste, tweede én derde seizoen schijnen al vóór de publicatie van S1 groen licht te hebben gekregen.

In 2019 maakte Deadline al bekend dat er in ieder geval 24 afleveringen van de Vikingserie zouden zijn besteld. Voorheen was niet bekend over hoeveel seizoenen dit zou worden verspreid, maar het lijkt nu alsof er dus 3 seizoenen in het productieschema staan. De website van het agentschap van schrijfster Dana Fainaru geeft bovendien aan dat zij op dit moment bezig is met het schrijven van een aflevering van het derde seizoen van Vikings: Valhalla voor MGM Television/Netflix.

Geheel onwaarschijnlijk is het zeker niet dat de streamingdienst er direct voor heeft gekozen om 3 seizoenen van de spin-off serie te bestellen. De originele TV-show Vikings was namelijk een extreem groot succes. Toen de serie na 6 seizoenen tot een einde werd gebracht door MGM Television werd het goede nieuws van een spin-off serie dan ook met groot enthousiasme door de fans ontvangen. Het staat bijna buiten kijf dat Vikings: Valhalla in samenwerking van MGM Television en Netflix een successhow zal gaan worden, maar de tijd zal het leren. Hieronder kun je alvast de eerste beelden checken om een indruk te krijgen.

Welke teaser of trailer is er van Valhalla seizoen 1?

Hieronder kun je de officiële trailer vinden van Vikings: Valhalla. Dat belooft een zinderend spektakelstuk te worden!