Vikings: Valhalla seizoen 2 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

Één van de meest geanticipeerde series van 2022 was al vrij snel duidelijk: Netflix’ nieuwe historische actieserie Vikings: Valhalla. Benieuwd of er na de lancering van de eerste set afleveringen ook nog een vervolg aan zit te komen? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Vikings: Valhalla seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Vikings: Valhalla seizoen 2 op Netflix in België?

Meestal laat Netflix pas na een paar weken of maanden weten of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Deze keuze wordt gebaseerd op een afweging van de productiekosten en de kijkcijfers. Vervolgens duurt het vaak nog een aantal maanden (en soms jaren) tot de nieuwe afleveringen online verschijnen.

Bij Vikings: Valhalla zit het echter anders. De streamingdienst had zulke hoge verwachtingen van dit nieuwe kijkcijferkanon dat er direct is besloten om 24 afleveringen te bestellen. Aangezien het eerste seizoen uit 8 episodes bestaat, is de verwachting dat er ook een tweede en derde seizoen van elke 8 afleveringen zal verschijnen.

Nog beter nieuws: het filmen van alle 24 afleveringen was al afgerond voordat seizoen 1 überhaupt in première ging. Dat betekent dat we naar alle waarschijnlijkheid helemaal niet lang zullen hoeven wachten op de nieuwe episodes bij Netflix. Misschien komen ze ergens in de komende maanden zelfs al online. We houden je als eerste op de hoogte via je mail zodra hier meer over bekend wordt gemaakt.

Waar gaat het verhaal van Vikings: Valhalla over?

Vikings: Valhalla speelt zich meer dan duizend jaar geleden af in de vroege 11e eeuw. De serie vertelt de heroïsche avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd – de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Als de spanningen tussen de Vikingen en de Engelse koninklijken een bloedig breekpunt bereiken en als de Vikingen zelf botsen over hun tegenstrijdige christelijke en heidense overtuigingen, beginnen deze drie Vikingen aan een epische reis die hen over oceanen en door slagvelden zal voeren, van Kattegat naar Engeland en verder, als ze vechten voor overleving en glorie. Valhalla, dat zich meer dan honderd jaar na het einde van de originele Vikings-serie afspeelt, is een nieuw avontuur dat historische authenticiteit en drama combineert met grimmige, meeslepende actie.

TitelVikings: Valhalla
Jaar2022
SoortSerie
TaalEngels
Duur3 seizoenen
GenreActie, Avontuur, Drama
MakerJeb Stuart
CastSam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes, Caroline Henderson, Pollyanna McIntosh, Asbjørn Krogh Nissen
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Vikings: Valhalla seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

We weten dus ondertussen al dat er na de tweede set van 8 afleveringen ook een derde reeks episodes aankomt. Op de website en social media kanalen van Streamwijzer houden we je op de hoogte van Vikings: Valhalla seizoen 3 op Netflix.

Welke teaser of trailer is er van Vikings: Valhalla seizoen 2?

Er is nog geen trailer gedeeld van een mogelijk tweede seizoen, maar je kunt de beelden van deel 1 wel alvast hieronder bekijken om in de stemming te komen.


Synopsis: Netflix