Netflix verwijdert binnenkort The Vampire Diaries, The Notebook en meer films en series

Liefhebbers van The Vampire Diaries, The Great Gatsby, Les Misérables, The Notebook en meer films en series: opgelet! Netflix haalt de bezem door het aanbod en verwijdert de komende maanden al deze titels en meer. In het verdwijnsein van Netflix vind je een geüpdatet overzicht van de films en series die binnenkort van de streamingdienst verwijderd worden.

Netflix laat weten: The Vampire Diaries, The Notebook en meer films en series worden verwijderd

Netflix liet via social media weten dat er een paar grote titels van de streamingdienst zullen verdwijnen de komende tijd. Dat is vrij uniek, want vaak wordt dit niet zo duidelijk via de kanalen van de streamingdienst gedeeld als nu.

De update in het verdwijnsein is verschillend voor Netflix Nederland en Netflix België. Zo is te zien dat The Vampire Diaries in België al verdwijnt op 18 maart 2021, terwijl het in Nederland pas op 31 mei 2021 bijltjesdag is voor liefhebbers van de serie.

Waar gaat The Vampire Diaries heen na Netflix?

Veel liefhebbers van de beroemde vampierserie zijn benieuwd waar The Vampire Diaries online te zien zal zijn nadat hij wordt verwijderd van Netflix. Het is namelijk wel vaker zo dat er wisselingen in het aanbod van streamingdiensten plaatsvinden, waarna films en series bijvoorbeeld over gaan naar Disney+ of Amazon Prime Video.

Ook dit keer is niet uitgesloten dat de rechten opgekocht zijn door één van Netflix’ concurrenten, maar een ander scenario lijkt misschien wel net zo waarschijnlijk. The Vampire Diaries is namelijk geproduceerd door televisienetwerk The CW en dit valt onder het grote mediabedrijf WarnerMedia. Dat is op zijn beurt weer de eigenaar van de Netflix-killer HBO Max, een streamingdienst die nog geen jaar bestaat maar wel al veel abonnees binnen weet te halen en een enorm aanbod van eigen unieke films en series heeft.

Of en wanneer HBO Max naar België komt, is nog niet bekend. Wel zou de streaminggigant dit jaar zijn eerste stappen naar Europa willen maken. Het is dan ook een mogelijkheid dat de serie uit het aanbod van Netflix is verdwenen, om vervolgens bij een uitrol in Europa (of specifiek België) deel uit te kunnen maken van het aanbod van HBO Max. Niets is hierover echter bevestigd door ofwel Netflix, ofwel WarnerMedia.

Tipje van de sluier, want meer films en series zullen verdwijnen

Met deze bekendmaking licht Netflix slechts een tipje van de sluier op, want maandelijks verdwijnen er niet enkele maar tientallen films en series van de streamingdienst om plaats te maken voor nieuw aanbod. Vooral nu Disney+ de nieuwe categorie Star heeft gelanceerd en heeft beloofd in het eerste jaar maar liefst 1.000 films en series online te zetten, kun je erop inzetten dat een deel hiervan teruggehaald wordt uit het aanbod van concurrenten als Netflix.

Het overzicht van het verdwijnsein van Netflix op Streamwijzer wordt continu geüpdatet zodat jij op de hoogte bent welke films en series je nog snel moet kijken voordat ze van de streamingdienst verdwijnen. Alvast veel kijkplezier gewenst!