Netflix bestelt meteen drie seizoenen van Vikings spin-off serie ‘Valhalla’

Het was een domper om te horen dat de razend populaire serie Vikings tot een einde zou komen, maar we zijn nu al aan het aftellen tot de release van de nieuwe spin-off serie Vikings: Valhalla. In aanloop naar de release van de nieuwe Netflix-serie wordt steeds meer bekend over de show. Zo zijn we erachter gekomen dat er al vóór de lancering van het eerste seizoen minstens 3 seizoenen zijn besteld door de streamingdienst.

Netflix bestelt 3 seizoenen van ‘Vikings: Valhalla’

Volgens informatie die What’s On Netflix in handen heeft weten te krijgen, zal er inderdaad een tweede seizoen van Vikings: Valhalla worden gemaakt. De productie van een eerste, tweede én derde seizoen schijnen al vóór de publicatie van S1 groen licht te hebben gekregen.

In 2019 maakte Deadline al bekend dat er in ieder geval 24 afleveringen van de Vikingserie zouden zijn besteld. Voorheen was niet bekend over hoeveel seizoenen dit zou worden verspreid, maar het lijkt nu alsof er dus 3 seizoenen in het productieschema staan. De website van het agentschap van schrijfster Dana Fainaru geeft bovendien aan dat zij op dit moment bezig is met het schrijven van een aflevering van het derde seizoen van Vikings: Valhalla voor MGM Television/Netflix. Bij succes is het ook zeker niet uitgesloten dat we nog meer seizoenen van deze nieuwe serie kunnen verwachten.

Geheel onwaarschijnlijk is het zeker niet dat de streamingdienst er direct voor heeft gekozen om 3 seizoenen van de spin-off serie te bestellen. De originele TV-show Vikings was namelijk een extreem groot succes. Toen de serie na 6 seizoenen tot een einde werd gebracht door MGM Television werd het goede nieuws van een spin-off serie dan ook met groot enthousiasme door de fans ontvangen. Het staat bijna buiten kijf dat Vikings: Valhalla in samenwerking van MGM Television en Netflix een successhow zal gaan worden, maar de tijd zal het leren. Hieronder kun je alvast de eerste beelden checken om een indruk te krijgen.

Eerste beelden van spin off-serie zijn al naar buiten gebracht

Helaas is er nog geen teaser of trailer van Valhalla beschikbaar, maar op maandag 7 juni werd door Netflix in de zogeheten ‘Geeked Week’ wel een video met de allereerste behind the scenes (BTS) beelden naar buiten gebracht. Zo zien we precies wat voor ontzettend gave shots er gemaakt worden voor de lancering voor deze Vikings sequel.

Wanneer komt ‘Vikings: Valhalla’ naar Netflix?

Inmiddels zijn er online al wat verwachtingen verschenen over de release datum van het eerste seizoen van Valhalla op Netflix, waardoor we er ongeveer vanuit kunnen gaan dat de serie live komt op Netflix tussen eind 2021 en begin 2022. Niets is echter zeker, omdat de Coronacrisis flink wat roet in het eten heeft gegooid bij de productie van deze nieuwe Original-serie. Het zou dus zomaar later kunnen worden. Bij updates houden we je op de hoogte op de nieuwspagina over Vikings: Valhalla seizoen 1 op Netflix.

→ Vergelijkbare series met Valhalla vind je hier 🍿