Derde seizoen van Virgin River is vanaf nu te zien op Netflix

Al voor de komst van deel 2 werd door Production Weekly al vermeld dat de romantische dramaserie Virgin River op Netflix beloond zou worden met een derde seizoen, maar nu is dit heugelijke feit ook gedeeld via Netflix’ officiële kanalen met een filmpje van de steracteurs Martin Henderson en Alexandra Breckenridge (Jack en Melinda). Fans zijn natuurlijk razend benieuwd naar de komst na de ongelooflijk spannende cliffhanger waarmee het tweede deel van de serie eindigde. Wat weten we over het nieuws, de trailer en de datum van Virgin River seizoen 3 op Netflix?

Waar gaat het verhaal van Virgin River over?

Melinda Monroe beantwoordt een advertentie om te solliciteren als verpleegkundige in de afgelegen stad Virgin River in Californië. Ze denkt dat dit de perfecte plek is om opnieuw te beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter te laten. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in een kleine stad niet zo eenvoudig is als ze had verwacht en dat ze eerst moet leren om met zichzelf in het reine te komen voordat ze echt van Virgin River haar thuis kan maken.

Titel: Virgin River
Soort: Serie
Jaar: 2019
Duur: 3 seizoenen
Categorie: Drama, Romantiek
Makers: Sue Tenney
Cast: Colin Lawrence, Benjamin Hollingsworth, Grayson Maxwell Gurnsey
IMDb: 7.5 uit 23.000 stemmen
Kijken: Bekijk direct op Netflix

Wanneer komt Virgin River seizoen 3 op Netflix België?

Een paar weken geleden werd al het heerlijke nieuws gedeeld dat het filmen van het derde seizoen van Virgin River was begonnen! Het officiële Instagram-account van de serie was de boodschapper met een foto van Hope en Lilly.

Meestal duurt het filmen van een nieuw seizoen van een serie enkele maanden tot een jaar. Bij Virgin River hebben ze er echter flink vaart achter gezet, want inmiddels is al bekend dat de opnames zijn afgerond. De cast deelde het goede nieuws, inclusief release datum op Netflix, in een video via Instagram.

Vanaf 9 juli 2021 zal het derde seizoen van Virgin River dus op Netflix in België te zien zijn! In totaal zullen er 10 afleveringen van de romantische dramaserie online verschijnen.

 1. Waar kun je Virgin River online kijken?

  Virgin River is een Netflix Original serie en is dus exclusief op deze streamingdienst te bekijken.

 2. Wanneer komt Virgin River seizoen 3 op Netflix in België?

  Vanaf 9 juli 2021 is het derde seizoen van Virgin River te zien op Netflix in België.

 3. Op welke boeken is de serie Virgin River gebaseerd?

  De populaire Netflix-serie is gebaseerd op het verhaal uit de boekenreeks Virgin River van Robyn Carr.

→ Alle Virgin River-boeken van schrijfster Robyn Carr, waar de serie op gebaseerd is, vind je hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl

Komt er een Virgin River seizoen 4 of is S3 het laatste seizoen van de serie?

Het is helaas nog niet bekend of er na het derde deel van Virgin River ook een vierde seizoen zal komen. Zodra we hier meer over weten, zal het nieuws op de website en social media kanalen van Streamwijzer geplaatst worden.

Welke teaser of trailer is er van Virgin River seizoen 3?

Bekijk nu de trailer van het derde seizoen van de romantische dramaserie hieronder.

Wat weten we allemaal over het derde seizoen van Virgin River op Netflix?

Een korte samenvatting van het bovengenoemde: de serie over Melinda Monroe’s avonturen in Virgin River (Californië) is verlengd met een derde seizoen en deze afleveringen zullen bij Netflix online verschijnen op vrijdag 9 mei 2021. De trailer van deel 3 is inmiddels al te zien, maar we weten helaas nog niet of en wanneer er een vierde seizoen van de romantische dramaserie zal worden gemaakt.

Gebeurtenissen in het vervolgseizoen

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat dit stukje tekst natuurlijk spoilers zal bevatten voor wie de eerste twee seizoenen nog niet uit zal hebben gekeken. Want het tweede deel van Virgin River eindigde met een GIGANTISCHE cliffhanger. Daarom zullen we in dit seizoen natuurlijk antwoord krijgen op de vraag of Mel en Jack weer bij elkaar zullen zijn, wat er op medisch gebied aan de hand is met Doc Mullins, of Preacher kiest voor Virgin River of San Francisco, wie Jack heeft neergeschoten en of hij het heeft overleefd.

In de trailer hebben we al wel gezien dat Doc zijn zicht aan het verliezen is en dat Jack het schot heeft overleefd. Verder zullen we meer te weten komen over het verhaal van Ricky en Lizzy (die in het vorige seizoen flink naar elkaar toe gegroeid zijn) en natuurlijk Doc en Hope. Ten slotte zullen we ook verder gaan duiken in de verhalen van Charmaine, Preacher en Christopher.

Personages keren terug, maar de cast wordt ook aangevuld

We zullen geen afscheid hoeven nemen van de bekende en geliefde personages uit het eerste seizoen, waaronder:

 • Alexandra Breckenridge: in de rol van Melinda Monroe
 • Martin Henderson: in de rol van Jack Sheridan
 • Colin Lawrence: in de rol van John ‘Preacher’ Middleton
 • Lauren Hammersley: in de rol van Charmaine Roberts
 • Annette O’Toole: in de rol van Hope McCrea
 • Tim Matheson: in de rol van Doc Mullins
 • Benjamin Hollingsworth: in de rol van Dan Brady
 • Grayson Gurnsey: in de rol van Ricky
 • Jenny Cooper: in de rol van Joey Barnes
 • Sarah Dugdale: in de rol van Lizzie

Daarnaast zijn er ook nieuwe acteurs aangekondigd die zich bij de cast van de serie hebben gevoegd. Zo kunnen we vanaf seizoen 3 genieten van het optreden van:

 • Stacey Farber: in de rol van Tara (onder andere bekend als Leslie Larr in Superman and Lois, als Ellie Nash in Degrassi: The Next Generation en als Rachel in Schitt’s Creek)
 • Kai Bradbury: in de rol van Denny (onder andere bekend als Gerit Buttonwood in The Motherland: Fort Salem, als Nick Okada in The Terror en met bijrollen in The Boys, Altered Carbon, Lucifer en Supernatural)

Alleen Hope ontbreekt uit de cast in het derde seizoen van Virgin River

Een jammerlijke uitzondering op de terugkeer van de cast is helaas Annette O’Toole in de rol van Hope McCrea. We zien haar, afgezien van een paar FaceTime-gesprekken, niet verschijnen in de nieuwe afleveringen van Virgin River. Dat is absoluut tegen alle verwachtingen in, omdat er rondom de aanstaande bruiloft met Doc en de gezondheidsproblemen van haar verloofde meer dan genoeg te vertellen is. Veel fans vragen zich af waarom de actrice amper te zien is in het derde seizoen van de romantische Netflix-serie en of dit betekent dat er binnenkort een einde aan de verhaallijn van haar personage wordt gebreid.

Het antwoord op de vraag waarom O’Toole amper als Hope in de serie te zien is, is simpel. Het komt door de Coronapandemie. De actrice kon door reisbeperkingen niet bij de opnames aanwezig zijn, waarna de makers hebben besloten in het verhaal in te bouwen dat Hope naar South Carolina is afgereist om voor haar zieke tante te zorgen.

De showrunner van de serie, Sue Tenney, vertelt in een interview met TVline hierover het volgende: “Het was volledig [een gevolg van de] pandemie. [O’Toole] was niet in staat om te reizen, dus moesten we aanpassingen maken. Ik vind het eigenlijk wel leuk waar we mee zijn gekomen. Ik denk dat het heel goed werkt. Haar aanwezig houden in de show, ook al is ze maar in een paar afleveringen te zien, was van het grootste belang. Er wordt over haar gepraat en ik hou haar in de voorhoede.”

Locatie van opnames Virgin River

Veel liefhebbers van de Netflix-serie zijn benieuwd naar de locatie waar Virgin River wordt opgenomen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de serie gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Robyn Carr en dat de schrijfster Virgin River omschrijft als een plaats in Noord-Californië tussen sequoia’s, watervallen en goede visplekken. Dat is echter een fictionele plaats, want in het echt bestaat de plaats Virgin River helemaal niet. Maar waar wordt de serie dan wel gefilmd?

Het antwoord is: Vancouver! Samen met series als Riverdale, The Flash, Chilling Adventures of Sabrina, Supernatural en nog veel meer titels zijn de afleveringen voor het grootste deel ten noorden van de Verenigde Staten in de Canadese stad opgenomen. Zo is bijvoorbeeld Mel’s bekende hutje aan het water te vinden in Murdo Frazer Park (zie de kaart hieronder). De locatie waar Mel’s werk te vinden is, kun je vinden in het zuid-oosten van Vancouver op 122 First Street.

Verder is bijvoorbeeld Jack’s Bar (Watershed Grill in Brackendale) iets ten noorden van Vancouver te vinden, staat Paige’s Bakeaway food truck in het Burnaby Fraser Foreshore Park en is Hope McCrea’s huis in het Deer Lake Park. Veel scènes in de stad worden gefilmd in Agassiz en Snug Cove op Bowen Island.