Is Hope verdwenen in het derde seizoen van Virgin River?

Sinds afgelopen vrijdag is Virgin River seizoen 3 eindelijk te zien op Netflix. Direct wist de romantische dramaserie door te stomen naar de eerste plek in de Netflix Top 10, maar toch hebben kijkers een belangrijke vraag door het gemis van een geliefd personage. Is Hope verdwenen in het derde seizoen van Virgin River op Netflix?

→ Alle Virgin River-boeken van schrijfster Robyn Carr, waar de serie op gebaseerd is, vind je hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl 📚

Fans vragen zich af: waar is Hope in het derde seizoen van Virgin River?

Een jammerlijke uitzondering op de terugkeer van de cast is helaas Annette O’Toole in de rol van Hope McCrea. We zien haar, afgezien van een paar FaceTime-gesprekken, niet verschijnen in de nieuwe afleveringen van Virgin River. Dat is absoluut tegen alle verwachtingen in, omdat er rondom de aanstaande bruiloft met Doc en de gezondheidsproblemen van haar verloofde meer dan genoeg te vertellen is. Veel fans vragen zich af waarom de actrice amper te zien is in het derde seizoen van de romantische Netflix-serie en of dit betekent dat er binnenkort een einde aan de verhaallijn van haar personage wordt gebreid.

Showrunner laat weten: Coronapandemie zorgde voor problemen

Het antwoord op de vraag waarom O’Toole amper als Hope in de serie te zien is, is simpel. Het komt door de Coronapandemie. De actrice kon door reisbeperkingen niet bij de opnames aanwezig zijn, waarna de makers hebben besloten in het verhaal in te bouwen dat Hope naar South Carolina is afgereist om voor haar zieke tante te zorgen.

De showrunner van de serie, Sue Tenney, vertelt in een interview met TVline hierover het volgende: “Het was volledig [een gevolg van de] pandemie. [O’Toole] was niet in staat om te reizen, dus moesten we aanpassingen maken. Ik vind het eigenlijk wel leuk waar we mee zijn gekomen. Ik denk dat het heel goed werkt. Haar aanwezig houden in de show, ook al is ze maar in een paar afleveringen te zien, was van het grootste belang. Er wordt over haar gepraat en ik hou haar in de voorhoede.”

De rest van de cast was wel gewoon bij de opnames van de Netflix-serie

Wat wel vreemd is, is dat Annette O’Toole (Hope) de enige van de cast was met reisproblemen. Voor de rest waren de bekende karakters en de nieuwe belangrijke toevoegingen namelijk wel gewoon bij de opnames aanwezig.

 • Alexandra Breckenridge: in de rol van Melinda Monroe
 • Martin Henderson: in de rol van Jack Sheridan
 • Colin Lawrence: in de rol van John ‘Preacher’ Middleton
 • Lauren Hammersley: in de rol van Charmaine Roberts
 • Tim Matheson: in de rol van Doc Mullins
 • Benjamin Hollingsworth: in de rol van Dan Brady
 • Grayson Gurnsey: in de rol van Ricky
 • Jenny Cooper: in de rol van Joey Barnes
 • Sarah Dugdale: in de rol van Lizzie
 • Nieuw dit seizoen | Stacey Farber: in de rol van Tara (onder andere bekend als Leslie Larr in Superman and Lois, als Ellie Nash in Degrassi: The Next Generation en als Rachel in Schitt’s Creek)
 • Nieuw dit seizoen | Kai Bradbury: in de rol van Denny (onder andere bekend als Gerit Buttonwood in The Motherland: Fort Salem, als Nick Okada in The Terror en met bijrollen in The Boys, Altered Carbon, Lucifer en Supernatural)

Waar gaat Virgin River seizoen 3 over?

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat dit stukje tekst natuurlijk spoilers zal bevatten voor wie de eerste twee seizoenen nog niet uit zal hebben gekeken. Want het tweede deel van Virgin River eindigde met een GIGANTISCHE cliffhanger. Daarom zullen we in dit seizoen natuurlijk antwoord krijgen op de vraag of Mel en Jack weer bij elkaar zullen zijn, wat er op medisch gebied aan de hand is met Doc Mullins, of Preacher kiest voor Virgin River of San Francisco, wie Jack heeft neergeschoten en of hij het heeft overleefd.

In de trailer hebben we al wel gezien dat Doc zijn zicht aan het verliezen is en dat Jack het schot heeft overleefd. Verder zullen we meer te weten komen over het verhaal van Ricky en Lizzy (die in het vorige seizoen flink naar elkaar toe gegroeid zijn) en natuurlijk Doc en Hope. Ten slotte zullen we ook verder gaan duiken in de verhalen van Charmaine, Preacher en Christopher.