Wanneer speelt WandaVision zich af in de tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe?

Vrijdag 15 januari was het eindelijk zo ver: de eerste afleveringen van de nieuwe Marvel-serie WandaVision verschenen op Disney+. De eerste reacties op WandaVision zijn veelbelovend, maar kijkers vragen zich wel af op welk moment in de tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe de serie zich afspeelt. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

WandaVision in de tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe

In het Marvel Cinematic Universe zijn vier fases te onderscheiden. In de eerste fase worden de verschillende Avengers aan ons voorgesteld en in de tweede fase krijgen ze het met elkaar aan de stok. De derde fase, waarin de Avengers het samen op moeten nemen tegen ontzettend sterke tegenstanders, is recentelijk afgesloten met de komst van Avengers: Endgame.

Fase 4 van de MCU is aangebroken

Nu de derde fase tot een einde is gekomen, luidt WandaVision fase 4 in. Andere titels die we in deze vervolgfase kunnen verwachten zijn onder andere The Falcon and the Winter Soldier (vanaf maart 2021), Loki, Doctor Strange in the Multiverse of Madness en nog meer nieuwe films en series. De gebeurtenissen in al deze titels spelen zich dus af na alle voorvallen met Thanos en de Infinity Stones. Zo geldt hetzelfde voor WandaVision, al doet de omgeving van de jaren ’60 dat op het eerste oog niet vermoeden.

Hoe kan Vision nog leven?

De grote vraag van kijkers is hoe Vision nog in leven kan zijn. Wanda stierf namelijk door ‘The Snap’ in Avengers: Infinity War en wist hierdoor terug te keren na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Voor Vision liep het echter anders. Hij stierf niet door The Snap maar door Thanos’ afzonderlijke toedoen. Daardoor werd zijn dood niet omgekeerd in Avengers: Endgame. Dat hij toch weer leeft, is tot op dit moment nog niet verklaarbaar. De serie zal ongetwijfeld het antwoord op deze vraag snel geven.

Bijzondere gebeurtenissen in de eerste afleveringen

Het bizarre aan de eerste afleveringen van WandaVision, is dat je als kijker mee wordt getrokken in een grote puzzel. Niemand heeft hierdoor nog het perfecte antwoord op de vragen die in onze hoofden rondzweven. Zo weten we nog niet waarom bepaalde objecten in de serie ineens wel in kleur zijn en dat Wanda dit opmerkt. Ook is niet bekend waar de mysterieuze stem vandaan komt en of Wanda en Vision zich realiseren in welke wereld ze zich bevinden. WandaVision belooft nog een opzienbarende serie te gaan worden, waarin de antwoorden op deze vragen met veel bombarie de verhaallijn van de vierde fase in het Marvel Cinematic Universe inluiden.

Uitzendschema van WandaVision op Disney+

AfleveringRelease datumRelease tijd
Aflevering 115 januari 202109:00 uur Belgische tijd
Aflevering 215 januari 202109:00 uur Belgische tijd
Aflevering 322 januari 202109:00 uur Belgische tijd
Aflevering 429 januari 202109:00 uur Belgische tijd
Aflevering 55 februari 202109:00 uur Belgische tijd
Aflevering 612 februari 202109:00 uur Belgische tijd
Aflevering 719 februari 202109:00 uur Belgische tijd
Aflevering 826 februari 202109:00 uur Belgische tijd
Aflevering 95 maart 202109:00 uur Belgische tijd

Verhaal

WandaVision van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Deze nieuwe serie wordt geregisseerd door Matt Shakman. De schrijver is Jac Schaeffer.

Trailer

Bekijk hieronder de trailer van de serie WandaVision.


Details van de serie

Titel: WandaVision
Productie: Marvel
Soort: Serie
Jaar: 2020
Duur: 1 seizoen
Categorie: Actie, Avontuur, Drama
IMDb: 7.5 uit 15.000 stemmen
Cast: Paul Bettany, Kat Dennings, Kathryn Hahn
Kijken: Ga direct naar de serie op Disney+

Het volledige aanbod van films en series op Disney+ vind je bij de pagina met het volledige Disney+ aanbod in België.