Ryan Reynolds en Rob McElhenney kopen voetbalclub in ‘Welcome to Wrexham’

De gloednieuwe serie Welcome to Wrexham (2022) is een van Disney+‘ grootste nieuwe aanwinsten. Dit kijkcijferkanon is namelijk ideaal voor liefhebbers van documentaires, voetbal én de geliefde acteurs Ryan Reynolds & Rob McElhenney. Zij hebben besloten om de op twee na oudste voetbalclub ter wereld—Wrexham AFC—te kopen en te gaan runnen. Terwijl ze niks van voetbal weten en nooit met elkaar samengewerkt hebben. Gedurende dit proces worden ze door camera’s gevolgd.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney+ volgt Ryan Reynolds en Rob McElhenney in aankoop van voetbalclub tijdens ‘Welcome to Wrexham’

FX, onderdeel van The Walt Disney Company, bracht een paar maanden geleden de nieuwe docuserie Welcome to Wrexham uit. In deze fantastische docuserie nemen acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney de Welshe voetbalclub Wrexham AFC over. De eerste drie afleveringen zijn nu te zien bij de streamingdienst, waar iedere woensdag een nieuwe episode verschijnt. Een korte achtergrond: Wrexham AFC is de op twee na oudste voetbalclub ter wereld, een van de grootste clubs uit Wales en kende grote successen in de jaren 90. Nu komt de club echter al jaren uit in de vijfde klasse van het Engelse voetbal.

De zogeheten Red Dragons betekenen alles voor de gemeenschap, maar zowel de fans als de club zelf zijn al tijden op zoek naar een nieuw succesverhaal… en dat is waar de acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney ten tonele verschijnen. Tot de grote verbazing van alle inwoners van het Welshe dorpje Wrexham werd in 2020 namelijk bekendgemaakt dat de acteurs de voetbalclub voor 2 miljoen pond gekocht hadden. Zij beloofden de supporters dat ze de club naar de League Two, de vierde klasse, konden loodsen. Het grote probleem? Ze hadden allebei geen ervaring met football.

Elke week kijk je een nieuwe aflevering van ‘Welcome to Wrexham’ op Disney+

Dit bizarre verhaal werd verfilmd en is nu te zien in de docuserie Welcome to Wrexham. De hartverwarmende serie volgt de enthousiaste pogingen van het duo om de Welshe club te runnen, terwijl de fans de acteurs in hun harten sluiten. In combinatie met de heerlijke humor van Ryan Reynolds levert dit een absolute must-see op! Bekijk hieronder de eerste beelden.

Eerder was Welcome to Wrexham al te zien op de Amerikaanse en Britse Disney+, maar sinds 21 september is de docuserie ook eindelijk in België te zien. Hier zijn inmiddels drie afleveringen verschenen, dus je kan direct beginnen met bingen. Alle afleveringen zijn ongeveer een halfuurtje lang. Iedere woensdag komt er ook een nieuwe aflevering bij. In totaal zullen er achttien afleveringen verschijnen.

Meer informatie over de serie

In Welcome to Wrexham leren Rob McElhenney en Ryan Reynolds de op twee na oudste professionele footbalclub ter wereld te runnen. In 2020 kopen Rob en Ryan samen de Red Dragons uit de vijfde klasse, in de hoop van Wrexham AFC een succesverhaal te maken waar de hele wereld achter kan staan. De kopzorgen? Rob en Ryan hebben geen ervaring met football of met samenwerken.

TitelWelcome to Wrexham
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 18 afleveringen
TaalEngels
GenreSport, Documentaire
IMDb8,3 uit 4.500 stemmen
CastRyan Reynolds, Rob McElhenney

Synopsis: Disney+