Disney+ voegt vandaag Steven Spielberg’s hitfilm ‘West Side Story’ (2021) toe

Schud de heupjes maar vast goed los en warm de stembanden op, want het muzikale filmfestijn West Side Story (2021) zal binnenkort op de streamingdienst Disney+ te zien zijn. Iedereen met een abonnement op de videodienst kan vanaf woensdag 2 maart 2022 genieten van Steven Spielberg’s hitfilm met onder andere Ansel Elgort, Rachel Zegler en Rita Moreno.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney+ plaatst ‘West Side Story’ in Belgische aanbod op 2 maart 2022

Het zijn drukke weken op de magische streamingdienst Disney+. Nadat deze maand onder andere de dramaserie Pam & Tommy, seizoen 11B van The Walking Dead, seizoen 17 van Grey’s Anatomy en de gloednieuwe hitfilm The King’s Man naar het video on demand-platform komen, kunnen we ons alweer klaarmaken voor een drukte van jewelste in maart.

We wisten al dat de Pixar-film Turning Red (2022), de Hulu-serie How I Met Your Father, de Marvel-serie Moon Knight en de animatiefilm Ice Age: Adventures of Buck Wild (2022) online zouden verschijnen aankomende maand, maar nu is in een tweet bekendgemaakt dat ook Steven Spielberg’s muzikale film West Side Story (2021) op Disney+ komt. Op woensdag 2 maart komt de film online om 09:00 uur ‘s ochtends (onze tijd). Je kunt hem nu al hier op de officiële website van Disney+ bekijken. Er zal geen VIP-toegang vereist zijn, dus iedereen met een abonnement kan de film gratis kijken op Disney’s streamingdienst.

83 dagen tussen bioscooplancering en streaming release op Disney+

We houden inmiddels ongeveer rekening met een gat van 45-60 dagen tussen de bioscooplancering en de streaming release op Disney+. West Side Story verscheen echter op 9 december 2021 voor het eerst op het witte doek, wat betekent dat de thuispremière 83 dagen op zich heeft moeten laten wachten.

Het lijkt erop dat The Walt Disney Company nog aan het experimenteren is met het optimale gat tussen bioscoop en streaming. Toch blijft 83 dagen natuurlijk nog steeds ‘peanuts’ om even te wachten op de online première van een nieuwe film. Hieronder vind je waar de titel over gaat en kun je alvast de trailer bekijken.

West Side Story (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).

TitelWest Side Story
Jaar2021
SoortFilm
Duur2 uur en 34 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Muziek
IMDb7,8 uit 28.000 stemmen
RegisseurSteven Spielberg
CastAnsel Elgort, Rachel Zegler, Rita Moreno, Ariana DeBose, David Alvarez, Corey Stoll, Brian d’Arcy James, Josh Andrés Rivera, Mike Faist

Synopsis: Disney