Met deze 8 films en series overleef jij het winterse weer wel

Er is koud weer op komst, dus ga er maar vast lekker voor zitten op de bank. Hier vind je 10 heerlijk winterse kijktips voor films en series op Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video waarmee jij de koud wel door kunt komen. Veel kijkplezier!

8x Films en series voor tijdens het winterse weer

Tijdens de lockdown door de Coronacrisis zijn we natuurlijk gewend geraakt aan het streamen van meer films en series, waardoor ook Lupin en Bridgerton gigantische kijkcijferhits bleken te zijn. Nu kun je echter zelfs niet de deur uit om een wandeling te maken, dus dan is de ideale tijdsbesteding een lekker winterse film of serie. Bekijk deze 10 kijktips dan eens!

1. Snowpiercer (Netflix)

Zeven jaar nadat de wereld een bevroren woestenij is geworden, leven de overgeblevenen van de mensheid in een eeuwig rijdende trein die rond de aarde rijdt, waar klassenoorlogen, sociale onrechtvaardigheid en de politiek van het overleven zich afspelen.

Het eerste seizoen staat al volledig op Netflix en het tweede is momenteel bezig met een nieuwe aflevering per week. Daarnaast is recentelijk bekendgemaakt dat het derde deel van de populaire Netflix Original in aankomst is.

Soort: Serie
Jaar: 2020
Aantal seizoenen: Seizoen 1 volledig, seizoen 2 is bezig en seizoen 3 is aangekondigd
Genres: Misdaad, Schi-Fi, Thriller
Cast: Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner

2. Frozen (Disney+)

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhuld is door een strenge en eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Samen maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de sneeuwkoningin Elsa, te vinden en om zo de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen. Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een komische sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude extreme temperaturen zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren. Magische verrassingen staan op ze te wachten als ze de koude strijd aangaan in een race tegen de klok, om zo het koninkrijk te redden van ondergang.

Frozen is mogelijk de meest populaire nieuwe Disneyfilm van dit moment. Bijna geen enkel kind loopt zonder rugzakje met Elsa of Anna rond op de basisschool. Na de eerste film is ook de tweede uit de reeks op Disney+ verschenen en daarnaast zijn er nog een paar leuke Shorts te zien op de streamingdienst.

→ Stream hier ook Frozen 2 bij Disney+ ✅

Soort: Film
Jaar: 2013
Duur: 1 uur en 45 minuten
Genres: Animatie, Familie, Avontuur
Cast: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff

3. The Revenant (Amazon Prime Video & Netflix)

Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de 19e-eeuwse avonturier Hugh Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door metgezel John Fitzgerald. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

Deze film krijgt op IMDb uit maar liefst 700.000 stemmen een 8.0 uit 10 en Leonardo DiCaprio wist hier persoonlijk zijn allereerste (en tot dusver enige) Oscar binnen te slepen.

Soort: Film
Jaar: 2015
Duur: 2 uur en 37 minuten
Genres: Actie, Avontuur, Biografie
Cast: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson

4. Fargo (Netflix)

De meedogenloze, manipulatieve Lorne Malvo arriveert in een klein stadje in Minnesota. Zijn aanwezigheid heeft noodlottige gevolgen voor de bewoners, en in het bijzonder voor de sullige verzekeringsagent Lester Nygaard. Agenten Molly Solverson en Gus Grimly werken samen om een reeks moorden op te lossen.

Soort: Serie
Jaar: 2014
Duur: 4 seizoenen
Genres: Misdaad, Drama, Thriller
Cast: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman

5. The Chronicles of Narnia (Disney+)

Bereid je voor op een andere wereld… Walt Disney Pictures en Walden Media presenteren een meeslepend en heldhaftig avontuur gebaseerd op de boeken van C.S. Lewis. Door de verbazingwekkend realistische speciale effecten lijkt het of je zelf de heldendaden beleeft van Lucy, Edmund, Susan en Peter. De twee broers en twee zussen ontdekken de wereld van Narnia als ze verstoppertje spelen in het landhuis van een mysterieuze professor. Via een magische kleerkast belanden de kinderen op een magische plek die wordt bewoond door sprekende dieren, dwergen, faunen, centauren en reuzen. Narnia was ooit een vredig land, maar is nu door de betovering van Jadis, de Witte Heks, een bevroren wereld waar een eeuwige winter heerst. Geholpen door de machtige en wijze leeuw Aslan en zijn leger van sprekende dieren gaan de kinderen een spectaculaire strijd aan om het land voor altijd te bevrijden van de ijzige krachten van de heks!

Inmiddels zijn er al 3 films uit de populaire reeks geproduceerd en al deze toptitels zijn exclusief te streamen op Disney+ in België.

→ Stream hier ook Narnia 2 bij Disney+ ✅

→ Stream hier ook Narnia 3 bij Disney+ ✅

Soort: Film
Jaar: 2005
Duur: 2 uur en 26 minuten
Genres: Familie, Fantasy, Actie, Avontuur
Cast: Tilda Swinton, Georgie Henley, William Moseley

6. Oorlogswinter (Amazon Prime Video)

Oorlogswinter is het verhaal van Michiel die in de laatste ijskoude winter van de oorlog volwassen wordt. Zijn Oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grote voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter. Tot zijn grote ergernis neemt echter niemand hem serieus, totdat zijn oudere buurjongen Dirk hem een opdracht geeft.

Deze Nederlandstalige toptitel staat in het buitenland bekend als Winter in Wartime en weet op IMDb een 7.0 uit 12.000 stemmen te behalen.

Soort: Film
Jaar: 2008
Duur: 1 uur en 43 minuten
Genres: Drama, Geschiedenis, Oorlog
Cast: Martijn Lakemeier, Jamie Campbell Bower, Yorick van Wageningen

7. Lilyhammer (Netflix)

Frank Tagliano (Steven Van Zandt) is een voormalige gangster uit New York, die na een getuigenis in een proces in de Verenigde Staten, in het getuigenbeschermingsprogramma terechtkomt. Geïntrigeerd door de plaats na het bekijken van de Olympische Winterspelen in 1994, wordt hij overgeplaatst naar Lillehammer in Noorwegen. De overgang van een gevreesde en gerespecteerde gangster in New York, naar een werkloze immigrant in Noorwegen, is niet eenvoudig. Frank ontdekt al snel dat hij, om te slagen in deze landelijke Noorse samenleving, zijn toevlucht moet nemen tot zijn oude manieren.

Veel kijkers kennen de hoofdrolspeler Steven van Zandt vooral van zijn optreden uit The Sopranos, de populaire serie uit de jaren ’90 en ’00.

Soort: Serie
Jaar: 2014
Duur: 3 seizoenen
Genres: Misdaad, Drama, Komedie
Cast: Steven Van Zandt, Trond Fausa, Steinar Sagen

8. Ice Age (Disney+)

Tijdens de ijstijd gaat een wollige mammoet met een tragisch verleden met een gevatte luiaard en een sluwe sabeltandtijger op een gevaarlijke reis om een eenjarig jongetje met zijn jagende vader te herenigen.

Er zijn inmiddels 5 films uit de populaire geanimeerde filmreeks verschenen en al deze toptitels zijn exclusief te streamen op Disney+ in België.

→ Stream hier ook Ice Age 2 bij Disney+ ✅

→ Stream hier ook Ice Age 3 bij Disney+ ✅

→ Stream hier ook Ice Age 4 bij Disney+ ✅

→ Stream hier ook Ice Age 5 bij Disney+ ✅

Soort: Film
Jaar: 2002
Duur: 1 uur en 22 minuten
Genres: Animatie, Familie, Avontuur
Cast: Denis Leary, John Leguizamo, Ray Romano

Meer film- en serietips na het bingewatchen

Ben je fan van andere toptitels op Netflix of andere streamingdiensten in België? Neem dan ook eens een kijkje tussen de aangeraden films en series na Virgin River, na The Queen’s Gambit en na Lupin. Dan ben je verzekerd van de ideale kijktip op jouw favoriete video on demand-platform!