Het is zover: ‘Wish’ verschijnt binnenkort op Disney+

Fan van animatiefilms en van Disney? Dan heb je Wish misschien al op het witte doek bewonderd. Maar mocht je de splinternieuwe animatiefilm nou gemist hebben, dan hebben we goed nieuws voor je. Binnenkort voegt Disney+ hem al toe aan het aanbod.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat ‘Wish’ over

Wish neemt ons mee in het verhaal van de zeventienjarige Asha. Zij leeft in Rosas, een eilandje in de Middellandse Zee waar ieders wensen bewaard worden door koning Magnifico. Zo hoef je nooit meer verdrietig te zijn als je wens niet uitkomt of onnodige hoop te koesteren.

Als Asha zijn assistent wil worden, ontdekt ze dat Magnifico duistere motieven heeft. Ze wil de wensen teruggeven aan de inwoners van Rosas en krijgt hulp van een ster en een geitje. Wish zit vol humor én muzikale nummers. De stem van Asha wordt (in de Engelstalige versie) ingesproken door Ariana DeBose, die je kent van West Side Story. Ook de stem van Chris Pine komt voorbij. Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

‘Wish’ komt in april naar Disney+

Het is alweer een tijdje geleden dat Wish op het witte doek verscheen. In november 2023 kon je een bezoekje aan de bioscoop plannen. We zitten dus al een hele hoop weken te wachten op de streamingrelease. Maar nu is eindelijk bekend wanneer het zover is: op woensdag 3 april komt de film naar Disney+.

Wil je weten welke films en series er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.

TitelWish
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 35 minuten
TaalEngels / Nederlands
CategorieFamiliefilm, Animatie
RegisseurChris Buck
CastChris Pine (Stem), Alan Tudyk (Stem), Ariana DeBose (Stem)

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.